גרטן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־21:12, 14 בדצמבר 2017 מאת מוסיף והולך (שיחה | תרומות) (גרסה אחת של הדף wikipedia:he:גרטן יובאה: ייבוא כמותי אוטומטי)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גרטן אבוקדו

גרטןצרפתית: Gratin, "מוקרם") הוא תבשיל קדירה מהמטבח הצרפתי, המצופה גבינה או פירורי לחם בחמאה ונאפה.

חלק מגרסאות הגרטן כוללות תפוחי אדמה בשמנת. בגרסה המסורתית פעמים רבות מוחלפת הגבינה ברוטב בשמל.

רכיבים אפשריים הנכללים בגרטן הם גבינת שמנת, בשר חזיר, בצל, פלפל שחור.

במדינות מסוימות גרטן נחשב למאכל חגיגי, ומוגש בחג המולד ובחג ההודיה.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.