דאשי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־21:12, 14 בדצמבר 2017 מאת מוסיף והולך (שיחה | תרומות) (גרסה אחת של הדף wikipedia:he:דאשי יובאה: ייבוא כמותי אוטומטי)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אריזות דאשי

דָּאשִייפנית: 出汁, だし) הוא סוג של ציר מהיר הכנה המשמש כבסיס לרטבים ומרקים אחרים במטבח היפני. משמעות השם - הוצאה (出) לנוזל (汁).

הדאשי אחראי לבסיס הטעם של מגוון מאכלים יפנים, ביניהם מרק מיסו, רוטב מנצויו לאטריות, אודן וכו׳.

דאשי מפיקים ממיצוי של אצות קונבו על סף רתיחה, ושבבי קצואובושי, (מדג בוניטו / פלמידה טורקית) ממשפחת המקרלים. ניתן להפיק דאשי צמחוני מקונבו ופטריות שיטאקה. וקיים סוג נוסף של דאשי ממיצוי של ניבושי - סרדינים מיובשים.

במטבח היפני הביתי, משתמשים בדרך כלל באבקת דאשי אינסטנט שמספיק לערבב אותה במים חמים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דאשי בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.