דנונה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־21:12, 14 בדצמבר 2017 מאת מוסיף והולך (שיחה | תרומות) (גרסה אחת של הדף wikipedia:he:דנונה יובאה: ייבוא כמותי אוטומטי)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קובץ:Danone.svg
הסמליל של דנונה בצרפתית
קובץ:דנונה שטראוס עד 1996.png
הסמליל של דנונה בישראל עד 1996
הסמליל הראשון של דנונה בעברית
הסמליל השני של דנונה בעברית
מפעל דנונה בפולין

דנונהצרפתית: Danone) היא חברת מזון אירופאית המייצרת מגוון רחב של מוצרים עם דגש על מוצרי חלב ומים מינרליים.

היסטוריה

דנונה נוסדה בשנת 1919 בברצלונה, ספרד על ידי יצחק קראסו (רופא יהודי) בתור מפעל קטן לייצור יוגורט. שם החברה נגזר משמו של בנו הבכור של המייסד, דניאל המופיע על הלוגו של היום כשהוא צופה בכוכב. עשור לאחר מכן נבנה המפעל הראשון בצרפת, אך במהלך מלחמת העולם השנייה העביר דניאל קראסו, בן המייסד, את החברה לניו יורק. בשנת 1951 חזר דניאל קראסו לפריז כדי לנהל את עסקי המשפחה בצרפת ובספרד והעסקים בארצות הברית נמכרו בשנת 1959. בשנת 1967 התמזגה דנונה עם חברת גרוואי (Gervais), אחת החברות המובילות לייצור גבינות בצרפת.

משרדי החברה נמצאים בפריז, בירת צרפת. אף שבבעלות דנונה נמצאות חברות אחדות דוגמת אוויאן, לפוור-אוטיל בסיקוויט ואחרות, החברה ידועה בעיקר בזכות מוצרי החלב שלה ובייחוד במוצרי היוגורט. בשנת 2005, 55% ממכירותיה היו של מוצרי חלב, 27% של משקאות ו-18% של ביסקוויטים ודגני בוקר.

החברה מיוצגת בישראל על ידי חברת שטראוס הישראלית בתחום החלב, ועל ידי קבוצת צרפת ישראל ליינות איכות בע"מ בתחום המים המינרליים.

בין השנים 1982 ל-1996, חברת דנונה העולמית השתתפה בחרם הערבי על ישראל. עקב כך המוצרים הנושאים שם זה יוצרו ושווקו על ידי שטראוס ללא קשר לתאגיד העולמי.[1]

בשנת 2017 החליטה הנהלת החברה לקצץ מיליארד אירו מתקציב הפרסום של מוצרי החלב שלה ולמכור את אחזקתה במותג היוגורטים הכי גדול שלה, סטוניפילד, בעקבות המגמות בשוק החלב העולמי והתאמה לחוקי הגבלים עסקיים בארצות הברית.

מותגים עיקריים

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דנונה בוויקישיתוף

אתר האינטרנט הרשמי של דנונה

  • אתר החברה (באנגלית)

הערות שוליים

  1. שותפים עסקיים - דנונה, באתר "שטראוס"
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.