טום (גבינה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־21:13, 14 בדצמבר 2017 מאת מוסיף והולך (שיחה | תרומות) (גרסה אחת של הדף wikipedia:he:טום_(גבינה) יובאה: ייבוא כמותי אוטומטי)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

תבנית:גבינה טום (Tomme) הוא שם כללי שניתן לקבוצה של גבינות שמיוצרות בעיקר בהרי האלפים הצרפתיים ובשווייץ.
גבינות טום מיוצרות בדרך כלל מחלב דל שומן, שנשאר לאחר שהשומן הוסר למטרת ייצור חמאה וגבינות עשירות יותר, או כאשר יש מעט מדי חלב כדי לייצר גבינה בכמות מלאה. כתוצאה מכך, גבינות טום, הן בעלות אחוזי שומן נמוכים.

ישנם סוגים רבים של גבינות טום, אשר מזוהים בדרך כלל על פי מקום מוצאם והמפורסם ביותר הוא Tomme de Savoie .

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.