טרטור

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־21:14, 14 בדצמבר 2017 מאת מוסיף והולך (שיחה | תרומות) (גרסה אחת של הדף wikipedia:he:טרטור יובאה: ייבוא כמותי אוטומטי)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טרטור בולגרי

טַרַטוֹראלבנית: taratorë; בבולגרית: таратор; במקדונית: таратор,‏ таратур‏ או тартор) הוא מרק קר שמקורו בבלקן. טרטור מוגש בדרך כלל בקיץ באלבניה, בבולגריה ובמקדוניה. המרק מורכב לרוב מיוגורט, ממלפפונים, משום, משמיר וממים. המנה מוגשת לאחר קירור או אפילו עם קרח. ניתן להוסיף למרק שמן צמחי או פלפל שחור. בגרסאות מקומיות של המרק מוסיפים חומץ, אגוזים או לחם לצד המרק. במקרים נדירים מוחלפים המלפפונים בחסה או בגזר. הטרטור "עלה" לישראל ביחד עם יהודי בולגריה, אשר נהגו להכינו בעיקר לארוחת בוקר של ימי שבת או לארוחות חלביות בחגים, בעיקר חג השבועות.

ראו גם

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טרטור בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.