גורגונזולה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־20:00, 14 במאי 2018 מאת שרגא (שיחה | תרומות) (גרסה אחת של הדף wikipedia:he:גורגונזולה יובאה: יבוא מוויקיפדיה העברית: ראה רשימת התורמים)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

תבנית:גבינה גורגונזולהאיטלקית: Gorgonzola) היא גבינה כחולה איטלקית המיוצרת באזורים לומברדיה ופיימונטה מחלב פרה מלא מפוסטר, שאליו מוספים חיידקים שונים. לאחר סינון מי הגבינה עובר הגבן יישון בטמפרטורות נמוכות ובמהלכו מוחדרים לגבינה מוטות מתכת היוצרים תעלות אוויר שבהן מתפתח העובש. ככל שהיישון ארוך יותר תצא הגבינה מוצקה יותר וחריפה יותר.

גורגונזולה היא כיום מותג בעל מעמד גאוגרפי מוגן, כך שרק ליצרנים מאזורים מסוימים מותר לכנות את תוצרתם "גורגונזולה".

גורגונזולה נאכלת בדרך כלל כקינוח, כחלק ממגש גבינות או בשילוב עם פירות, אבל אפשר להכין ממנה רוטב לפסטה או לשלבה בסלטים.

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא גורגונזולה בוויקישיתוף