קבוקים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־23:52, 20 ביוני 2018 מאת יוסף (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קבוקים בתפזורת

קבוקים הם בוטנים מצופים בבלילת קמח אפויה.

הקבוקים הם חטיף פופולרי הנמכר בישראל בתפזורת בפיצוחיות או באריזות למכירה במרכולים. הציפוי שלהם פריך ועשוי בדרך כלל מקמח, קמח תפוחי אדמה, סוכר, מלח, עמילן ולציטין. ניתן למצוא את החטיף בציפוי שומשום או בלעדיו.

יש כמה וכמה סוגי קבוקים מלבד הקבוק ה"קלאסי" והקבוק מצופה השומשום. ניתן למצוא קבוקים בטעמים פיקנטי מתובלים ועוד.

השם קבוק (kabuk) מגיע במקור מהשפה הפולנית שכן פירוש המילה קבוק מגיע מן הצליל הנובע מקול הלעיסה אותו מבטאים "קבוק" בפולנית. כלומר, השם קבוק הוא למעשה אונומטופיה.

ערכם התזונתי של הקבוקים גבוה יחסית אך הם עתירי קלוריות ושומן. 100 גרם קבוקים מכילים כ-450 קלוריות, 20 גרם שומן, 57 גרם פחמימות, 15 גרם חלבונים ו-5 גרם סיבים תזונתיים.

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0