מרק עגבניות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־23:53, 20 ביוני 2018 מאת יוסף (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קערת מרק עגבניות

מרק עגבניות הוא מרק המורכב מעגבניות. הוא משמש לרוב כמרכיב במאכלים מורכבים יותר, ושלא כמו רוב המרקים, נהוג להגישו חם או קר. המרק יכול להכיל חתיכות עגבנייה או להתבסס על מחית בלבד.

בארצות הברית צורת הממכר הנפוצה ביותר של מרק עגבניות היא בקופסאות שימורים. פעמים רבות נהוג לאכול מרק עגבניות יחד עם טוסטים. ניתן גם להפוך מרק עגבניות לקרם עגבניות על ידי החלפת מים בחלב בשלב ההכנה. ניתן גם להוסיף שמנת חמוצה, גבינה מגוררת, קרקרים או סלסה.

מרק עגבניות קר וקיצי, המקובל במטבח הספרדי, נקרא "גספצ'ו".

קישורים חיצוניים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0