יקב צרעה
יקב צרעה הוא יקב בוטיק ישראלי.
קיבוץ צרעה סיפק ענבים מהכרמים שבבעלותו ליקבי כרמל מזרחי, עד שהחליט ביוזמת האגרונום והיינן רוני ג'יימס להקים יקב בעצמו. היקב מצוי באזור שהיה עתיר יין בימי התנ"ך ורוני ג'יימס, היינן, שם דגש על הקשר בין הטרואר (תנאי הקרקע ומזג האוויר) ליין.
היינות הראשונים היו מבציר 1993, כיום מייצר היקב 80,000 בקבוקים בשנה. רוני ג'יימס נפטר ב-2008 ומאז היינן הראשי הוא ערן פיק (הישראלי הראשון בעלת הסמכת Master Of Wine). היקב מייצר חמישה סוגי יינות: אחד ממסך, שלושה קרויים על-שם הכרמים מהם מגיעים הענבים. יין הדגל הוא Misty Hills והוא נעשה רק בבצירים מובחרים. החל מבציר 2002 כל יינות היקב כשרים.
לקריאה נוספת
- דניאל רוגוב, תרגום: עמית יריב, מדריך רוגוב ליינות ישראל 2011, טובי, 2011, עמ' 12, 331-328, 474
- אליעזר זקס וירון גולדפישר, שביל היין: טיול ביקבי ישראל, תל אביב: קורדינטה, 2007, עמ' 211-210
- אליעזר זקס, יין ישראלי: מבחר יינות ישראל, תל אביב: קורדינטה, ספטמבר 2011, עמ' 169-168
- שלמה פפירבלט, עולם היין, כפר סבא: אריה ניר, תשס"ב 2002, עמ' 220
קישורים חיצוניים
- אתר יקב צרעה
- על יקב צרעה באתר היין הישראלי
- ישראל פרקר, צרעה - יקב של כרמים וטרואר, באתר IsraelWines
- יקב צרעה: יינן ויינות חדשים, באתר בקבוק, 6 במאי 2007
- דניאל רוגוב, מבחר יינות מיקב צרעה, הארץ, 28 ביוני 2010
- רועי יניב, נווה אילן לבן, צרעה 2008, nrg, 14 באוגוסט 2009
- שגיא קופר, שינויים והתחדשות ביקב צרעה, באתר ynet, 12 במרץ 2009
- שגיא קופר, האקולוגיה של היין, באתר ynet, 23 בנובמבר 2010
- אורי דרומי, כורם מבטן ומלידה, באתר הארץ, 23 במרץ 2008