יקב צרעה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יקב צרעה
כרם שורש
כרם שורש

יקב צרעה הוא יקב ישראלי המגדל את כרמיו בהרי יהודה.

רקע

ב - 1993 הקים רוני ג'יימס (1945-2008) את יקב צרעה על אדמת קיבוץ צרעה, אחד הראשונים בהרי יהודה. ב-2005 זכה רוני בפרס אשכול הזהב על תרומתו לעולם היין ולהכרה כ"מר טרואר" הישראלי.

משנת 2006 יינן היקב הוא ערן פיק. החל משנת 2016, יקב צרעה הוא חלק מקבוצת קוורטט הרי יהודה[1][2].

צוות

ערן פיק, יינן ומנכ"ל - ב-2006, הצטרף ערן פיק לצוות היקב כיינן ראשי. לערן תואר B.S בתורת היין והכרם (Viticulture and Enology) מאוניברסיטת דייוויס שבקליפורניה. את ניסיונו המקצועי רכש תוך התלמדות במספר יקבים בנאפה, סונומה, אוסטרליה ובורדו. ב-2016 קיבל ערן את התואר Master of Wine והפך לישראלי הראשון שנושא תואר זה.

דור ג'יימס, כורם - דור מלווה את היקב מיום הקמתו, והצטרף לצוות ככורם בשנת 2005. לדור תואר ראשון במדעי המדינה של מכללת עמק- יזרעאל, והוא בוגר החוג להוראת היסטוריה בסמינר אורנים.

Jean-Claude Berrouet, יועץ - במשך שנים רבות היה ברואה היינן הראשי של שאטו פטרוס. החל מ-2010 הוא נותן שירותי ייעוץ ליקב צרעה.

יינות

יקב צרעה מייצר כ-100,000 בקבוקים בשנה כ-20% מהם משווקים לחו"ל. 75% מהיין לשוק המקומי מופץ למסעדות[3]. יינות היקב מבטאים נאמנה את הטרואר הייחודי לכל כרם, והם נקראים על שם מקור מוצא.

‘הרי יהודה‘ אדום ולבן, המייצגים את אזור היין של הרי יהודה; ‘שורש‘ אדום ולבן, מענבים הגדלים בכרם שורש הנטוע על טרסות עתיקות בצמוד למושב שורש; ויין הדגל ‘מיסטי הילס‘ המופק מחלקה מובחרת בעלת טרואר יוצא דופן.

החל מבציר 2002 כל יינות היקב כשרים.

ב-2016 קיבלו יינות היקב ציונים גבוהים ביותר ממגזין היין הנחשב Wine Spectator.

מ-2018 מקבלים יינות היקב ציון של 4 כוכבים במדריך היין של Hugh Johnson, הציון הגבוה ביותר הניתן.

בין השנים 2014-2016 נבחר שורש לבן ליין הלבן בעל הציון הגבוה ביותר בישראל על ידי מדריך היין הישראלי.

כרם שורש

הנטיעות בכרם שורש החלו בשנת 2000.

על השטח שגודלו כ-150 דונם גדלים 8 זנים שונים מהם מופקים יינות היקב.

הכרם נטוע בשיפוע צפון מערבי בגובה ממוצע של 650 מטר מעל פני הים.

לקריאה נוספת

  • דניאל רוגוב, תרגום: עמית יריב, מדריך רוגוב ליינות ישראל 2011, טובי, 2011, עמ' 12, 331-328, 474
  • אליעזר זקס וירון גולדפישר, שביל היין: טיול ביקבי ישראל, תל אביב: קורדינטה, 2007, עמ' 211-210
  • אליעזר זקס, יין ישראלי: מבחר יינות ישראל, תל אביב: קורדינטה, ספטמבר 2011, עמ' 169-168
  • שלמה פפירבלט, עולם היין, כפר סבא: אריה ניר, תשס"ב 2002, עמ' 220

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0