צ'אי מסאלה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־20:44, 20 בפברואר 2019 מאת משתמש ישן (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
צ'אי

צ'אי הודי (בכתב דוונאגרי: चाय) הוא תערובת של תה וחלב (או חלב ומים) המורתחים יחדיו. מקורו של הצ'אי הוא בהודו ושם הוא פופולרי אף יותר מאשר קפה או תה רגיל. לצ'אי גרסאות רבות, הידועה שבהן היא צ'אי מסאלה בה ניתן למצוא ארבעה מרכיבים עיקריים: תה, סוכר, תבלינים וחלב. השוני בין סוגי הצ'אי בא לידי ביטוי בדרך כלל בסוג התבלינים ובמינונם.

ברוב סוגי הצ'אי יהיו ג'ינג'ר והל. תבלינים נוספים שניתן למצוא בצ'אי הם: קינמון, ציפורן, כוכב אניס, זרעי שומר, אגוז מוסקט ומעט פלפל אנגלי.

בשנים האחרונות בעקבות גלי המטיילים הישראלים למזרח הפך הצ'אי פופולרי גם בישראל.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
צ'אי הודי24580512