בורדוף

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־22:39, 20 בפברואר 2019 מאת עמוס חדד (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גבינת בורדוף

בורדוףרומנית: Branza de burduf), היא סוג של גבינת צאן מלוחה, העשויה מחלב כבשים ומיוצרת ברומניה. הגבינה היא בעלת מרקם רך במקצת ובעלת טעם חזק.

יצור הגבינה נעשה על ידי פריסת גבינת קש לחתיכות קטנות והמלחה. לאחר מכן שמים בקערת עץ גדולה ולשים בידיים. בתערובת זו ממלאים קיבת כבש או עור כבש שנוקו היטב ויובשו, או גלילים העשויים מקליפת גזע עץ אשוח. הגבינה שנשמרה בעור ובקיבת כבש, ניתנת לשימוש גם לאחר תקופה ארוכה. הגבינה שנשמרה בקליפת גזע עץ האשוח, מקבלת במשך הזמן טעם מיוחד של שרף האשוח. הגבינה מוגשת כתוספת לממליגה, בלינצ'ס, ומאפים מבצק עלים. הגבינה אופיינית בעיקר לאזור טרנסילבניה שברומניה ונעשית בדרך כלל במחלבות ביתיות קטנות.

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
בורדוף22131594