משקאות אניס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־17:24, 6 במרץ 2019 מאת משתמש ישן (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

משקאות אניס הם סוג של משקאות אלכוהולים המיוצרים מהתססה וזיקוק של אלכוהול בעיקר ענבים והשריית כוכבי אניס בתוך הנוזל. במשקאות אלו טעם האניס הוא מודגש מאוד ואחוז האלכוהול בהם הוא גבוה, בדרך כלל בין 40 ל-80. רוב משקאות האניס הם המשקה הלאומי של מדינות המזרח התיכון ומהווים חלק חשוב מהתרבויות באזור.

מאפיין של משקאות האניס הוא שינוי צבעו במגע עם נוזלים. כאשר שמני האניס מומסים בריכוז גבוהה של אלכוהול צבעם הוא שקוף, אך כאשר הנוזל בא במגע עם נוזל אחר, ריכוז האלכוהול יורד והשמנים עוברים קריסטליזציה ומתקבל צבע לבן עכור. בעוד משקאות האניס הופכים לבנים, משקאות הפסטיס הופכים צהובים.

צמחים להכנת משקאות אניס

ישנם כמה צמחים המשמשים להכנת משקאות אניס:

סוגים שונים של משקאות אניס

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
משקאות אניס21096825