שיטאקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־13:54, 7 ביוני 2019 מאת משתמש ישן (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןשיטאקי
מיון מדעי
ממלכה: פטריות

שיטאקייפנית: 椎茸; שם מדעי: Lentinula edodes) הן פטריות מאכל, שמקורן באזור מזרח אסיה. כיום, הן סוג פטריות המאכל השני בצריכתו בעולם.

בטבע ניתן למצוא את פטריות השיטאקי ביערות במזרח אסיה, שוכנות בעיקר לצד עצים נרקבים.

פטריות השיטאקי מזינות, עשירות בחלבונים ומכילות תשע חומצות אמינו חיוניות. כמו כן, פטריות השיטאקי נחשבות כבעלות תכונות מרפאות לטיפול ושליטה בלחץ דם, להפחתת רמת הכולסטרול, לחיזוק מערכת החיסון, ולעיכוב ההתפתחות של גידולים, נגיפים וחיידקים.

פטריות שיטאקי בדרך כלל פופולריות להכנת מרקים, רטבים, סלטים ולחם.

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שיטאקי בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון ובנושא ביולוגיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
שיטאקי25419234