קורדון בלו (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:מאכל

פרמטרים [ מוגש כמנה ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

קורדון בלו
מנת קורדון בלו שווייצרית
מנת קורדון בלו שווייצרית
מנת קורדון בלו שווייצרית
מאכלים
מוצא שווייץ
מרכיבים עיקריים חזה עגל/חזיר/עוף, גבינה, שינקן

קורדון בלוצרפתית: Cordon bleu) הוא מאכל שווייצרי העשוי מבשר (לרוב חזה עגל/חזיר או חזה עוף), ממולא בגבינה (לרוב אמנטל, גרוייר או פרמזן) ופרוסת שינקן, מצופה בפירורי לחם ומטוגן בשמן או חמאה.

מקור השם קורדון בלו מצרפתית, ומשמעותו "סרט כחול"[1].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קורדון בלו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. פרוספר מונטיין, לארוס גסטרונומיק, שנייה, ניו יורק, ניו יורק: Crown, 2001, עמ' 340, מסת"ב 0-609-60971-8. (באנגלית).
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0