גבינה כחולה

גבינות כחולות הן גבינות המתהדרות בעורקי עובש בצבע כחול-ירקרק. הגבינה הכחולה המפורסמת ביותר היא ה-רוקפור Roquefort. האגדה מספרת כי רועה ששכח במערה את ילקוט הצידה שלו שהכיל לחם שיפון וחתיכת גבינה, חזר כעבור כמה שבועות כדי לגלות שהעובש שמכסה את הלחם הדביק את הגבינה. כיום, רוקפור עדיין מיוצרת עם נבגים של לחם שיפון מעופש.
בתקופת ההבחלה נבגי עובש כגון פניציליום-רוקפוריטי או פניציליום-גורגונזולה מוזרקים לתוך הגבינה, ואלה מעניקים לה את הצבעים הכחולים ירוקים ואת הטעם הפיקנטי. העובש לא ישרוד ללא חמצן, ולכן מנקבים את הגבינה בסיכות ומחדירים לתוכה אוויר. העובש המשגשג בתוך הגבינה גורם לה לפתח חומציות גבוהה ומרקם פירורי.
בדומה ליינות מסוימים, גבינות כחולות רבות כגון רוקפור, גורגונזולה וסטילטון זוכות להגנה משפטית של "תקנת המקוריות" (Protected designation of origin) מטעם האיחוד האירופי, המאפשרת שיווק של מוצרים בשמות המקורות מהם הגיעו רק אם אכן יוצרו באזור או במדינה המסוימת.
הגשה
גבינות כחולות יכולות להיות מכל סוג. חלקן רכות ולחות וחלקן מוצקות. חלקן בעלות טעמים מעודנים ולחלקן טעמים עזים ומורכבים. הן מצוינת להמסה, לתבשילים ורטבים, כתוספת לסלט ולהגשה שולחנית כמתאבן או כקינוח. מפתיעות על לחם עם קונפיטורה או פרי מתוק ונפלאות עם יין חצי יבש או יין קינוח.
ראו גם
קישורים חיצוניים
שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה
פרמטרי חובה [ שם ] חסרים
- אתר מועצת הכבשים
- גבינת רוקפור כחולה
- שגיא קופר ורן בוק, גבינות כחולות: לפעמים עובש הוא דבר טוב, באתר ynet, 14 באפריל 2008
גבינה כחולה25156316