מלטודקסטרין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־23:11, 20 ביוני 2018 מאת יוסף (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

תבנית:אין מקורות


שגיאות פרמטריות בתבנית:תרכובת

פרמטרים [ נוסחה כימית ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

מלטודקסטרין
מבנה של מלטודקסטרין
מבנה של מלטודקסטרין
מספר CAS 9050-36-6

מלטודקסטרין (באנגלית: Maltodextrin) הוא רב-סוכר המופק על ידי הידרוליזה של עמילן ומשמש כתוסף מזון שכיח במזון מעובד. התוצר משמש לרוב כממתיק מלאכותי. מתיקותו משתנה בהתאם להפקתו. הדרך הנפוצה ביותר להפקתו היא מהידרוליזה של עמילן חיטה או תירס.

מלטודקסטרין מורכב משרשראות דקסטרוז (D-גלוקוז) המכילות עד 17 יחידות גלוקוז הקשורות בקשר גליקוזידי. יחס הדקסטרוז נע בין 3 ל-20. ככל שערך הדקסטרוז עולה, כך עולה מתיקות ומסיסות התוצר. מלטודקסטרין מופק מהידרוליזה של כל מוצר המכיל עמילן כגון: חיטה, תירס, תפו"א. החומר המופק הוא אבקה היגרוסקופית לבנה העוברת תהליך ייבוש בריסוס.

מלטודקסטרין עשוי לגרור תופעות לוואי אצל אנשים בעלי אלרגיות למוצרי המזון שמהם מפיקים מלטודקסטרין, לדוגמה חולי צליאק עשויים לפתח אלרגיה למלטודקסטרין המופק מחיטה.


Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון ובנושא כימיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0