מלטוז

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מולקולת מלטוז

מלטוז (maltose - ידוע גם כסוכר לתת) הוא דו-סוכר המורכב משתי מולקולות גלוקוז (ולכן ידוע גם כדו-גלוקוז). מולקולות הגלוקוז מחוברות במולקולת מלטוז דרך קשר 1-4. מלטוז נוצר בגוף האדם מתוצרי העיכול של עמילן וגליקוגן שמקורם בדגנים. שחרור פחמן דו-חמצני במהלך פירוק עמילן הדגנים גורם לתפיחת הבצק במהלך הכנת לחם[דרושה הבהרה]. הנוסחה הכימית של המלטוז היא , זהה לזו של הסוכרוז והלקטוז (כלומר מלטוז הוא איזומר של סוכרוז ולקטוז).

פירוק מלטוז לגלוקוז מתבצע על ידי האנזים Maltase, המצוי בשמר. פירוק זה הוא שלב חשוב בייצור אתנול.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

Chem template.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא כימיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0