לנובו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף Lenovo)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Lenovo
Lenovo logo 2015.svg
נתונים כלליים
סוג חברה ציבורית
תקופת הפעילות 1984–הווה (כ־40 שנה)
מיקום המטה סין
ענפי תעשייה מחשבים, ציוד היקפי, מסכי מחשב, פלאפונים חכמים
מוצרים עיקריים מחשבים אישיים, מסכי מחשב
עובדים 54,000 (2014)
 
www.lenovo.com
מתחם החברה בבייג'ינג, סין

לֵנוֹבוֹֹ (Lenovo) היא חברה רב-לאומית סינית המייצרת מכשירים אלקטרוניים כגון מחשבים אישיים, מסכי מחשב, ציוד היקפי, טאבלטים וסמארטפונים. החברה נוסדה בשנת 1984 בהונג קונג. את חלק ממוצריה רכשה מחברות אחרות דוגמת IBM. לנובו היא מהמובילות במכירת מחשבים בישראל ובעולם[1][2][3].

החברה שייכת בחלקה לחברת Legend Holdings, שקרוב ל-40% ממנה בבעלות ממשלת סין.

מחשבי החברה נאסרו לשימוש בסוכנויות הביון של מדינות מערביות רבות בשל חשש מפרצות אבטחה שמובנות בקושחה[4][5][6].

היסטוריה

חברת לנובו הוקמה בשנת 1984[7], בתור יצרנית ציוד היקפי למחשבים. בסוף שנות ה-80 החלה לייצר מסכי מחשב ומחשבים. ב-1992 החלה לייצר את סדרת המחשבים הניידים Thinkpad, אשר זכו להצלחה רבה. בשנת 1999 השיקה את המחשב הנייד הראשון ששקל פחות מקילו וחצי.

בשנת 2005 חברת המחשבים IBM הגיעה להסכם עם לנובו לפיו לנובו תרכוש את מוצריה של IBM; בכך הפכה לנובו לאחת החברות המצליחות בעולם בתחום המחשוב. לנובו הפכה בעקבות הרכישה לחברה המובילה באסיה, ובמיוחד בסין, בתחום המחשוב. כיום הספק המועדף של IBM הוא לנובו. בעשור השני של המאה ה-21, החליטה לנובו להיכנס לשוק הטאבלטים והסלולר. לנובו מכריזה מדי כמה חודשים על מכשירים המריצים את מערכת ההפעלה אנדרואיד מבית גוגל.

בינואר 2014 הגיעה לנובו להסכמה עם חברת IBM על מכירת חטיבת השרתים של IBM ללנובו, תמורת 2.3 מיליארד דולר[8].

בינואר 2014 הודיעה חברת גוגל על מכירת מוטורולה מוביליטי לחברת לנובו, תמורת 2.91 מיליארד דולר, תוך שמירת מרבית הפטנטים של מוטורולה מוביליטי בידי גוגל[9]. לנובו הודיעה כי העסקות האחרונות נועדו להכניס את המותג "לנובו" לכל בית, ובפרט בתחום הסמארטפונים. החברה גם הכריזה שהיא מתכוונת להתחרות אף בענקיות סמסונג ואפל, ובאוקטובר 2014 אף קיימה את ההכרזה כשהפכה, בעקבות סיום רכישת מוטורולה, ליצרנית הסמארטפונים השלישית בגודלה בעולם.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לנובו בוויקישיתוף

הערות שוליים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0