אגירה, זעם האל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אגירה, זעם האל
Aguirre, Der Zorn Gottes
Aguirre The Wrath Of God Poster.jpg
בימוי ורנר הרצוג
הופק בידי ורנר הרצוג
תסריט ורנר הרצוג
עריכה ביאטה מאינקה ילניגהאוס
שחקנים ראשיים קלאוס קינסקי
הלנה רוז'ו
דל נגרו
ראי גוארה
פיטר ברלינג
ססיליה ריברה
דני אדס
ארמנדו פולנה
מוזיקה פופול וו
צילום תומאס מאוך
מדינה גרמניה המערבית
מקסיקו
פרו[4]
חברת הפקה חברת ההפקה של ורנר הרצוג
תאגיד השידור הסה
חברה מפיצה פילמורלאג דר אוטורן (חברת הפצת סרטי במאים עצמאיים)
הקרנת בכורה 29 בדצמבר 1972
משך הקרנה 94 דקות
שפת הסרט אנגלית
גרמנית
קצ'ואה[1]
סוגה דרמה היסטורית אפית
תקציב 370,000 דולר[3]
הכנסות 37,042 דולר[2]

אגירה, זעם האלגרמנית: Aguirre, Der Zorn Gottes; באנגלית: Aguirre, The Wrath Of God) הוא סרט קולנוע מערב-גרמני מסוגת דרמה-היסטורית-אפית בכיכובו של קלאוס קינסקי ובבימויו של ורנר הרצוג אשר יצא לאקרנים ב-1972. עלילתו מתרחשת במהלך המאה ה-16 באמריקה הדרומית ועוקבת אחר מעלליו של לופה דה אגירה (אנ'), אביר ספרדי המוביל קבוצת קונקיסטאדורים במורד נהר האמזונאס בחיפוש אחר עיר הזהב האגדית אל דוראדו.

ככל שמסעם של האבירים מתקדם נראה כי הם רק חוזרים על צעדיהם, ואט-אט הולכת לאיבוד מציאותם בנבכי הג'ונגל הטרופי המטיל אשליות על חושיהם, עד שלבסוף הופך חיפושם לכדי חזון של טירוף מוחלט.

אף על פי שהתסריט מבוסס באופן קלוש על דמותו האמיתית של אגירה, הודה הרצוג מספר שנים לאחר הקרנת הסרט שסיפורו בדוי כמעט לגמרי. ייתכן כי מספר דמויות ואירועים נולדו מתוך כתביו של גספאר דה קרוואחל (אנ'), מיסיונר אשר התלווה למסעות אחדים באמזונאס, אותם תיאר בספריו, אף על פי שלא השתתף במסע הספציפי אשר הופיע בסרט.

כלל הצילומים התקיימו ביערות הגשם הטרופיים של פרו בסמוך לנהר האמזונאס במהלך תקופה בת חמישה שבועות, לעיתים בסביבת יובלות הסמוכים לנהר האוקיאלי. צוות ההפקה והשחקנים נאלצו לטפס על הרים ולחתוך את דרכם מבעד לשיחי עבות בכדי ליצור לעצמם מעבר בתוך סבכי הצמחייה הצפופה של הג'ונגל, ומספר פעמים אף שטו על רפסודות מעץ במורד אשדי נהרות גועשים, שנבנו עבורם בידי המקומיים.

לאחר הקרנת הבכורה ספג אגירה גל רחב של פרשנויות והפך במהרה לסרט פולחן מוכר, ועד לעצם היום הזה נחשב לאחת היצירות המוכרות ביותר של הבמאי. מספר מבקרים תיארו אותו כיצירת מופת, ומגזין טיים כלל אותו ברשימתו של מאה הסרטים הטובים ביותר בכל הזמנים[5][6].

  1. ^ "Movies Of The Seventies", Book, David Robinson, Orbis Books, 1984, Page 162, מסת"ב 0-85613-640-9; "The film was shot in English, but was primarily released in a German-dubbed version"; Archived From The Original On January 12, 2022.
  2. ^ "Aguirre, The Wrath Of God", Box Office Mojo, Internet Movie Database; Archived From The Original On January 12, 2022.
  3. ^ "Aguirre, The Wrath Of God", Internet Movie Database; Archived From The Original On October 6, 2015.
  4. ^ "Aguirre, Der Zorn Gottes", Lumiere; Archived From The Original On January 12, 2022.
  5. ^ "All Time 100 Movies", Time; Archived From The Original On January 12, 2022.
  6. ^ "All Time 100 Best Films", Time, Richard Schickel, Richard Corliss, February 12, 2005; Archived From The Original On March 14, 2007.