אדממה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אדממה
קובץ:אדממה.jpg
אדממה מקורי צולם במסעדה אסייתית

אֶדָמָמֶה הוא מאכל שמורכב מפולי סויה בתוך התרמיל כשהם מבושלים בשיטת בישול ירוק - מבושלים קלות ומומלחים. המאכל נפוץ כחטיף ביפן, סין וקוריאה ובשנים האחרונות גם בארצות המערב.

השם היפני "אדממה" משמעו "שעועיות על ענפים". בסינית המאכל ידוע כ"מונודו", שפירושו "שעועיות שעירות". בקוריאה המאכל ידוע בשם "קונג".

נהוג לאכול את האדממה עם מלח גס, לאחר שמקלפים את הקליפה.

קישורים חיצוניים

Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.