אורח החיים האמריקאי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אורח החיים האמריקאי הוא האתוס הלאומי האמריקאי שדבק בעקרון החיים, החירות והחיפוש אחר האושר (אנ'). לפי החלום אמריקאי כל אדם יכול להשיגם על ידי עבודה קשה. מושג זה שזור בתפיסת אמריקניזם.

הסופר ויליאם הרברג (אנ') הגדיר זאת כך:[1]

דרך החיים האמריקאית היא אינדיבידואליסטית, דינמית ופרגמטית. היא מאשרת את ערכו וכבודו העליון של הפרט. מדגישה פעילות בלתי פוסקת מצד האדם, שכן הוא לעולם לא ינוח אלא תמיד ישאף "להתקדם". הוא מגדיר אתיקה של הסתמכות עצמית, הכשרון ואופי, ושופטים לפי הישגים: "מעשים, לא אמונות" הם מה שקובע. "דרך החיים האמריקאית" היא הומניטרית, "צופה פני עתיד", אופטימית. האמריקאים הם האנשים הנדיבים והפילנתרופיים ביותר בעולם. האמריקני מאמין בקידמה, בשיפור עצמי ודי קנאי בחינוך. אבל מעל הכל, האמריקאי הוא אידיאליסט. האמריקאים לא יכולים להמשיך להרוויח כסף או להשיג הצלחה עולמית רק בזכות עצמם. דברים "חומרניים" כאלה חייבים, במחשבה האמריקאית, להיות מוצדקים במונחים "גבוהים" יותר, במונחים של "שירות" או "סדרנות" או "רווחה כללית"... ומכיוון שהם כל כך אידיאליסטים, האמריקאים נוטים להיות מוסריים. הם נוטים לראות את כל הנושאים כפשוטים ופשוטים, שחור ולבן, סוגיות של מוסר.

William Herberg


בדו"ח השנתי של מינהל הארכיונים והרשומות הלאומי לשנת 1999 נכתב, "אנחנו שונים מכיוון שהממשלה שלנו ואורח החיים שלנו אינם מבוססים על הזכות האלוקית של המלכים, הפריבילגיות התורשתיות של האליטות או האכיפה. של כבוד לרודנים. הם מבוססים על פיסות נייר, אמנת החירות - ההצהרה שקבעה את עצמאותנו, החוקה שיצרה את ממשלתנו ומגילת הזכויות שקבעה את חירויותינו." [2]

בתקופת המלחמה הקרה, המונח שימש את התקשורת כדי להדגיש את ההבדלים ברמת החיים בין אוכלוסיות ארצות הברית וברית המועצות. באותה תקופה, התרבות הפופולרית האמריקאית אימצה את הרעיון שכל אחד, ללא קשר לנסיבות לידתו, יכול להעלות משמעותית את רמת החיים שלו באמצעות נחישות, עבודה קשה ויכולת טבעית. במגזר התעסוקה, התפיסה הזו באה לידי ביטוי באמונה ששוק תחרותי יקדם כישרון אינדיבידואלי ועניין מחודש ביזמות. מבחינה פוליטית, היא לבשה צורה של אמונה בעליונות של דמוקרטיה חופשית, המושתתת על התרחבות יצרנית וכלכלית ללא גבולות.

ביקורת

אורח חיים אמריקאי משמש גם לתיאור שנאמר לרוב עם נימה אנטי-אמריקאית, להיבטים שליליים ומפוקפקים של התרבות האמריקאית שכוללת צריכה מופרזת, בזבוז של חומרי גלם, ניצול כוח אדם וזיהום סביבתי.

התעמולה הסובייטית (אנ') השתמשה במונח "אורח החיים האמריקאי" באינטונציה מזלזלת.

הערות שוליים

  1. ^ Herberg (1955), p. 79
  2. ^ "The National Archives and Records Administration Annual Report 1999". U.S. National Archives and Records Administration.
Flag of the United States.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא ארצות הברית. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0