אז'ן דה בוארנה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אז'ן דה בוארנה
Eugène Rose de Beauharnais
אז'ן דה בוארנה
אז'ן דה בוארנה
לידה 3 בספטמבר 1781
פריז, ממלכת צרפת ממלכת צרפתממלכת צרפת
פטירה 21 בפברואר 1824 (בגיל 42)
מינכן, ממלכת בוואריה ממלכת בוואריהממלכת בוואריה
שם מלא אז'ן רוז דה בוארנה, דוכס לוכטנברג
מדינה צרפת
בת זוג אוגוסטה, נסיכת בוואריה
שושלת בית בוארנה
תואר משנה למלך איטליה
דוכס לוכטנברג
אב אלכסנדר דה בוארנה
אם ז'וזפין דה בוארנה
צאצאים ראו בהמשך

אז'ן דה בוארנהצרפתית: Eugène de Beauharnais, ‏3 בספטמבר 1781 - 21 בפברואר 1824) היה בנו המאומץ, אך לא יורש העצר הקיסרי, של נפוליאון בונפרטה, בנה של ז'וזפין דה בוארנה.

ביוגרפיה

אז'ן נולד ב-3 בספטמבר 1781 בפריז, לאלכסנדר דה בוארנה ולז'וזפין דה בוארנה. אביו הוצא להורג בזמן שלטון הטרור בצרפת, ואמו התחתנה לאחר מכן עם נפוליאון בונפרטה.

אז'ן התלווה לאביו המאמץ במסעו לאיטליה ולמסעו לארץ ישראל. במהלך המצור על עכו נפצע וחזר לפריז. לאחר מכן סייע לו במהלך הפיכת 18 בברימר, וכאשר הפך נפוליאון לקונסול הראשון מונה בוארנה לקפטן ולחם בכמה קרבות בהם קרב מרנגו שבו לקח חלק חשוב.

ב-17 בינואר 1806 התחתן אז'ן עם אוגוסטה, נסיכת בוואריה, בתם של מקסימיליאן הראשון יוזף, מלך בוואריה ואוגוסטה וילהלמינה, נסיכת הסן-דרמשטאדט, ממנה נולדו לו 7 ילדים. נפוליאון העניק לו במהלך שלטונו את התארים נסיך צרפת, נסיך ונציה והדוכס הגדול של פרנקפורט.

הוא פיקד על גיס איטלקי גדול במסגרת הגרנד ארמה ולקח חלק בקרב בורודינו, לאחר הנסיגה ממוסקבה הצליח להמלט חזרה לגרמניה. לאחר מכן גייס צבא חדש ויצא אתו לדכא התמרדויות בגרמניה. לאחר קרב לייפציג ונפילתו של נפוליאון, קיבל אז'ן מקלט במינכן אצל חמיו מלך בוואריה, בזכות אשתו אוגוסטה, נסיכת בוואריה. בשנת 1817 העניק לו חמיו את התארים "דוכס לוכטנברג" ו"נסיך אייכשטדט". ב-21 בפברואר 1824 מת אז'ן במינכן, ובנו אוגיסט דה בוארנה ירש את תאריו.

בתו ז'וזפין נישאה לאוסקר הראשון, מלך שוודיה ונורווגיה.

משפחתו

ב-17 בינואר 1806 התחתן אז'ן עם אוגוסטה, נסיכת בוואריה, בתם של מקסימיליאן הראשון יוזף, מלך בוואריה ואוגוסטה וילהלמינה, נסיכת הסן-דרמשטאדט, ממנה נולדו לו 7 ילדים:

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אז'ן דה בוארנה בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0