איגוד אוניברסיטאות חבר העמים הבריטי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

איגוד אוניברסיטאות חבר העמים הבריטיאנגלית: The Association of Commonwealth Universities, בראשי תיבות: ACU) היא רשת האוניברסיטאות הבין-לאומית הראשונה והוותיקה בעולם, שהוקמה בשנת 1913 במטרה לקדם ולספק פורום לאוניברסיטאות לשתף מידע, ידע ורעיונות לרווחת יחידים וחברות. ברשת חברים 505 מוסדות מחמישים מדינות מחבר העמים הבריטי.[1] הרשת מייצגת את העתיד - יש לה אוכלוסייה משולבת של 3 מיליארד, בעיקר מתחת לגיל 30, במדינות חבר העמים. על סמך הניסיון והמומחיות הקולקטיבית, הרשת מבקשת לטפל בסוגיות בחינוך הגבוה הבינלאומי באמצעות מגוון פרויקטים, רשתות ואירועים. הרשת, מנהלת מלגות, מספקת מחקר ומנהיגות אקדמית בנושאים במגזר ומקדמת שיתוף פעולה בין אוניברסיטאות ושיתוף של פרקטיקות ומסיעת לאוניברסיטאות לשרת את הקהילות שלהן.

התאחדות אוניברסיטאות חבר העמים מנוהלת על ידי מוסדות החברים בה באמצעות מועצה נבחרת. חברי המועצה משמשים גם כנאמני האגודה. מועצת האיגוד מורכבת ממקסימום 23 חברים: 20 חברי מועצה נבחרים, שני חברי מועצה מנהלים וגזבר.[2]

הרשת היא ארגון בינלאומי המוקדש לבניית עולם טוב יותר באמצעות השכלה גבוהה. הארגון משתף פעולה בינלאומי עם מוסדות וקרנות ברחבי העולם. על ידי מפגש בין אוניברסיטאות מרחבי העולם - ובאופן חיוני את האנשים שלומדים ועובדים בתוכם – הארגון עוזר לקדם ידע, לקדם הבנה, להרחיב את ההשכלה ולשפר את איכות החיים. האוניברסיטאות עקב שיתוף הפעולה ביניהן, תורמות תרומה קריטית להתפתחות בר-קיימא ברחבי חבר העמים ומחוצה לה. חזון הארגון מתואר בתוכנית האסטרטגית - 'הדרך ל־2030' המתאר פתרון אתגרים גלובליים רק באמצעות שיתוף פעולה בינלאומי, ומחויבות קולקטיבית להשגת יעדים לפיתוח בר-קיימא של האו"ם באמצעות השכלה גבוהה.[3] לאיגוד האוניברססיטאות מספר ערכים למימוש החזון: איכות, שותפות, חדשנות, כבוד והכללה. חזון האיגוד הוא של עולם בו ההשכלה הגבוהה חוצה גבולות, מחזקת חברות, מטפחת חדשנות ומרימה את חייהם של אנשים ברחבי חבר העמים ומחוצה לו. לארגון מספר נקודות בעלי עדיפות אסטרטגית:

  • לתמוך בכוח ההשכלה הגבוהה לשיפור החיים
  • לתמוך בחיוניות האוניברסיטאות לטווח הארוך
  • לחבר אוניברסיטאות מעבר לגבולות ולקדם שיתופי פעולה ביניהם
  • לספק הזדמנויות חינוכיות שעושות שינוי חיובי ובר קיימא
  • לשמור על מוניטין האיגוד למצוינות ולהדגים את השפעתו

היסטוריה

בשנת 1912 קיבלה אוניברסיטת לונדון את היוזמה להרכיב 53 נציגים של אוניברסיטאות בלונדון לקיים קונגרס אוניברסיטאות של האימפריה הבריטית. הם החליטו שהם צריכים "לשכת מידע". ענייניה ינוהלו על ידי ועדה המייצגת אוניברסיטאות בבית ומחוצה לה. בשנת 1913 נפתח המשרד כלשכת האוניברסיטאות של האימפריה הבריטית. הם התאגדו ברישיון מועצת המסחר (אנ') בשנת 1919 וקיבלו מענק של 5000 ליש"ט להפעלת משרדים, מתוך הבנה שאוניברסיטאות האימפריה יממנו את תחזוקתה. בשנת 1948 שונה השם לאיגוד האוניברסיטאות של חבר העמים הבריטי, ובשנת 1963 הוא שינה לשמו הנוכחי.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ ACU, Our members.
  2. ^ ACU, About us, Governance.
  3. ^ ACU, About us, The road to 2030.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0