אלייז'ה קמינגס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אלייז'ה קמינגס
Elijah Cummings
Elijah Cummings23.jpg
לידה 18 בינואר 1951
בולטימור, מרילנד, ארצות הברית
פטירה 17 באוקטובר 2019 (בגיל 68)
בולטימור, מרילנד, ארצות הברית
שם מלא אלייז'ה יוג'ין קמינגס
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
השכלה אוניברסיטת הווארד
אוניברסיטת מרילנד בבולטימור
עיסוק משפטן, פוליטיקאי
מפלגה המפלגה הדמוקרטית
דת בפטיזם[1]
בת זוג ג'ויס מת'יוס (התגרשו ב-1982)
מאיה רוקימור (2019-2008)
חבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השביעי של מדינת מרילנד
3 בינואר 199617 באוקטובר 2019
(23 שנים)

אלייז'ה יוג'ין קמינגסאנגלית: Elijah Eugene Cummings‏; 18 בינואר 195117 באוקטובר 2019) היה פוליטיקאי ופעיל זכויות אזרח אפרו-אמריקאי, שכיהן כחבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השביעי של מדינת מרילנד מראשית 1996 ועד למותו באוקטובר 2019. במחוז אותו ייצג תחומים מחצית מהעיר בולטימור, מרבית היישובים בעלי אוכלוסייה אפרו-אמריקאית גדולה במחוז בולטימור, וכמו כן רוב שטחו של מחוז הווארד. טרם היבחרו לבית הנבחרים של ארצות הברית היה חבר בית הנבחרים של מדינת מרילנד, ולאורך כל שירותו הציבורי היה חבר המפלגה הדמוקרטית.

ביוגרפיה

קמינגס נולד ב-18 בינואר 1951 בבולטימור, השלישי בין שבעת ילדיהם של רות אלמה (לבית קוקרן) ורוברט קמינגס[2]. הוריו היו אריסים. כשהיה בן 11, קמינגס ואחדים מחבריו פעלו למען אינטגרציה גזעית בבריכה עירונית בדרום בולטימור שהונהגה בה הפרדה גזעית[3]. ב-1969 סיים את לימודיו בבית ספר התיכון של בולטימור, ולאחר מכן למד באוניברסיטת הווארד שבוושינגטון הבירה, שם היה פעיל בהתאחדות הסטודנטים. הוא היה חבר באחווה פי בטא קפא וסיים את לימודיו ב-1973 עם תואר ראשון במדע המדינה[4]. ב-1976 סיים באוניברסיטת מרילנד בבולטימור לימודי תואר שני במשפטים, והתקבל ללשכת עורכי הדין של מדינת מרילנד בהמשך אותה שנה. קמינגס עסק בעריכת דין במשך 19 שנה בטרם נבחר לבית הנבחרים ב-1996. קאמינגס קיבל 12 תוארי דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטאות ברחבי ארצות הברית, האחרון שבהם מאוניברסיטת מרילנד ב-2017.

במשך 14 שנים היה קמינגס חבר בית הנבחרים של מדינת מרילנד מטעם מחוז הבחירה ה-39. בבית המחוקקים המדינתי של מרילנד היה יושב ראש השדולה החקיקתית האפרו-אמריקאית. קמינגס היה חבר במספר ועדות ומועצות, הן בבולטימור והן מחוצה לה. בין המועצות שהיה חבר בהן ניתן למנות את המועצה המייעצת של בית הספר למשפטים באוניברסיטת מרילנד, מועצת המבקרים של האקדמיה הימית של ארצות הברית ותוכנית הנוער של אלייז'ה קמינגס במדינת ישראל. הוא היה חבר כבוד במועצת הנאמנים של גן החיות של בולטימור[5].

בפברואר 1996 התפטר קוואיסי אמפומיי (Kweisi Mfume), נציג מחוז הקונגרס השביעי של מרילנד בבית הנבחרים האמריקאי, לשם כניסתו לתפקיד נשיא האיגוד הלאומי לקידום אנשים צבעוניים. קמינגס גבר על שבעה מעמיתיו בבחירות מקדימות עם 37.5% מהקולות. בבחירות המיוחדות הוא ניצח את קנת' קונדנר, מועמד המפלגה הרפובליקנית, כשהוא גורף למעלה מ-80% מקולות הבוחרים. הוא הביס שוב את קונדנר בנובמבר, יום הבחירות הכלליות, ומאז נבחר לבית הנבחרים 11 פעמים אחת לשנתיים עד בחירות 2018. בבחירות 2006 התמודד ללא התנגדות רפובליקנית.

בדצמבר 2010 הודיע ​​אדולפוס טאונס (אנ'), חבר בית הנבחרים מטעם מחוז הקונגרס העשירי של מדינת ניו יורק, כי אין בכוונתו לקבל את תואר החבר הבכיר בוועדת הפיקוח של בית הנבחרים, אף על פי שהוותק שלו והיותו יושב ראש הוועדה לשעבר מקנים לו תואר זה. על פי דיווחים בעיתונות, טאונס ויתר על התואר בשל היעדר תמיכה מננסי פלוסי, יושבת ראש בית הנבחרים, שחששה שמא לא יהא מנהיג אגרסיבי דיו במאבקו הצפוי עם יו"ר הוועדה הרפובליקני הנבחר דארל עיסא (אנ'). עוד דווח כי הבקשה להשמיט מטאונס תואר זה הגיעה מן הבית הלבן. בהצבעה שנערכה בוועידה המפלגתית של הדמוקרטים בבית הנבחרים גבר קמינגס על עמיתתו קרוליין מלוני ונבחר לתפקיד החבר הבכיר בוועדה.

בעקבות בחירות 2018 בארצות הברית נטלו הדמוקרטים את הרוב בבית הנבחרים מידי הרפובליקנים, וקמינגס מונה ליו"ר ועדת הפיקוח. במסגרת תפקיד זה ניהל קמינגס את מסירת העדות הציבורית הראשונה של מייקל כהן, עורך דינו לשעבר של הנשיא דונלד טראמפ, והיה דמות מובילה בהליך ההדחה נגד הנשיא טראמפ בשל פרשת טראמפ–אוקראינה[6]. ביולי 2019 זכה קמינגס לתשומת לב לאומית עקב יחסיו העכורים עם הנשיא טראמפ, שהגיעו לנקודת רתיחה כאשר השניים השתלחו זה בזה. קמינגס מתח ביקורת על מדיניות ההגירה של טראמפ וכינה אותו גזען, ובתגובה אמר טראמפ כי העיר בולטימור, אותה קמינגס מייצג בבית הנבחרים, "שורצת עכברושים ומכרסמים" וטען שאף אחד לא ירצה לחיות שם[7].

ב-17 באוקטובר 2019 הלך קמינגס לעולמו בבית החולים ג'ונס הופקינס לאחר מאבק בסיבוכים של מחלה כרונית[8].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אלייז'ה קמינגס בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0