אמיל יונג

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אישיות ריקה.

מסעדת Au Crocodile

אמיל יונגצרפתית: Émile Junge; נולד ב-2 באפריל 194127 בינואר 2020) היה שף צרפתי.

ביוגרפיה

אביו היה טבח והיה הבעלים של בית מלון עם מסעדה בדרום אלזס, והוא נפטר כשאמיל היה בן 17. אמיל יונג התלמד במלון "מזון רוז'", אחר-כך במסעדת "לה מר גיב" ליון, לה היו אז שני כוכבים במדריך מישלן האדום. מדי חורף נסע לפריז ועבד ללא תשלום במסעדות מובילות על-מנת לקבל השראה.

ב-1965 הכיר את אשתו מוניק, שסיימה ללמוד בבית-ספר למלונאות בשטרסבורג ועבדה כמארחת במסעדה. ב-1966, תשעה חודשים אחרי שקיבל מאימו את הפיקוד על המסעדה המשפחתית, זכו יונג בכוכב הראשון שלהם במישלן, באותה עת היה צעיר השפים בעלי הכוכב בצרפת. ב-1971 רכשו מסעדה בשטרסבורג בשם "או קרוקודיל" (Au Crocodile), אמיל היה השף ומוניק המארחת, וב-1972 החזיר לעצמו את הכוכב. ב-1975 זכו בשני כוכבים וב-1989 זכו בשלושה כוכבים במהלך השנים הוריד המישלן את מסעדתם לשני כוכבים.

ב-2009 פרש יונג והותיר את המטבח לשף פיליפ בוהרר, עקב כך המישלן הוריד את מסעדת "או קרוקודיל" לכוכב אחד.

יונג בישל מטבח אלזסי כפרי מסורתי מעודן.

נפטר ב-27 בינואר 2020.[1]

ספריו

  • Émile Jung, A la table du crocodile, La Nuée Bleue, 2001 (מסת"ב 978-2-7165-0563-5)

לקריאה נוספת

  • אביטל ענבר, אווז בנוסח אשכנז - זכרונות מאלזאס, הוצאת המחבר, 2011, עמ' 33, 42, 78, 88-84.
  • רות סירקיס, "כוכבים בשטרסבורג", יין גורמה & אלכוהול, גיליון 110, יולי 2007, עמ' 54-52.
  • Michael Steinberger, Au Revoir to All That: The Rise and Fall of French Cuisine, Bloomsbury Publishing PLC, 2010. pp. 1-3, 5, 22.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Emile Jung, l'emblématique chef du Crocodile à Strasbourg, est mort, France Bleu, ‏27 בינואר 2020 (בצרפתית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0