אצ'אפאם

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אצ'אפאם
Achappam
עוגיות אצ'אפאם
עוגיות אצ'אפאם
מאכלים
מוצא סוריה

אצ'אפאםאנגלית: Achappam, מילולית: עוגיית עובש) הוא עוגייה בצורת ורד מטוגנת בשמן עמוק, העשויה מקמח אורז (אנ'). זהו מאכל נוצרי סורי ייחודי.[1][2] בקרלה זהו חטיף חיוני לנוצרים בימים מיוחדים, כמו טקסי נישואין.

בשביל להכין את העוגייה יש לגהץ אותה בעזרת תבנית ברזל בצורת העוגייה, לתבנית יש ידית. הברזל מחומם לטמפרטורה גבוהה בעזרת שמן לאחר מכאן יש לטבול בבלילה, ואז יש לטבול מחדש בשמן החם ליצירת מעטפת פריכה סביב המתכת. התבנית מורמת מהשמן לאחר שהעוגייה נפרדת מהמגהץ.[3]

תבנית המשמשת לייצור אצ'אפאם

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אצ'אפאם בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Menon, A. Sreedhara (1979). Social and cultural history of Kerala (באנגלית). Sterling.
  2. ^ Choondal, Chummar (1988). Christian Folklore (באנגלית). Kerala Folklore Academy.
  3. ^ Rajkumar, Shanthini (31 בדצמבר 2015). "Of rose cookies and kalkals". The Hindu (באנגלית). {{cite news}}: (עזרה)
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0