ארמון מרדקה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פרדאנה פוטרה
Istana Merdeka
Merdeka Palace Changing Guard 1.jpg
מידע כללי
שימוש מעון המגורים של ראש ממשלת אינדונזיה
מדינה אינדונזיהאינדונזיה אינדונזיה
בעלים ממשלת אינדונזיה

ארמון מרדקהאינדונזית: Istana Merdeka) הוא מקום מגוריו של נשיא אינדונזיה ואחד מתוך שישה מעונות המשמשים את הנשיא. הקומפלקס שימש כמעונו של מושל איי הודו המזרחיים ההולנדיים. הוא שוכן בצידה הצפוני של כיכר מרדקה במרכז ג'קרטה, בירת אינדונזיה. ארמון מרדקה הינו חלק מקומפלקס נשיאותי בשטח של 6.8 הקטר (17 אקרים) הכולל גם את ארמון נגארה, וויסמה נגארה (בית הארחה ממלכתי), סקרטריאט נגארה ובניין בינה גראהאה.[1] בקרבת הקומפלקס, בכיכר מרדקה שוכנת האנדרטה הלאומית של אינדונזיה.

היסטוריה

המבנה שהוא כיום ארמון מרדקה נבנה בהנחת היסוד של ארמון רייזוויק (איסטנה נגארה הנוכחית) כאשר הוא נחשב כבר לא מספיק למטרות אדמיניסטרטיביות. קבלות פנים וכנסים גדולים במהלך אמצע המאה ה-19. בשנת 1869 ניתנה ההנחיה להקמת ארמון חדש על ידי המושל הכללי פיטר מייר. הבנייה התרחשה על המדשאה הדרומי של ארמון רייזוויק ב-23 במרץ 1873 בתקופת כהונתו של המושל הכללי ג'יימס לודון.

הארמון הניאו-פלדיאני תוכנן על ידי Jacobus Bartholomeus Drossaers ונבנה על ידי המחלקה לעבודות ציבוריות והחברות הקבלניות Drossaers & Company בעלות של 360,000ƒ. הבניין החדש הוקם בחלק הדרומי של שטח ארמון רייזוויק, מול כיום כיכר מרדקה.

בניית הארמון הסתיימה בשנת 1879 בתקופת כהונתו של המושל הכללי יוהאן וילהלם ואן לנסברגה. הארמון החדש קיבל את השם הרשמי פליס ואן דה גוברנור גנראאל ("ארמון המושל הכללי"), מקום מגוריו הרשמי של המושל הכללי של הודו המזרחית ההולנדית ומשפחתו.

המושל הכללי יוהאן וילהלם ואן לנסברגה (1875–1881) היה הראשון שהתגורר בבניין. המושל הכללי צ'ארדה ואן שטרקנבורגה סטאכואר (1936–1942) היה המושל הכללי ההולנדי האחרון שהתגורר בארמון.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ארמון מרדקה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Istana Jakarta" [Jakarta Palace]. National website (באינדונזית). נבדק ב-11 בספטמבר 2015. {{cite web}}: (עזרה)
Flag of Indonesia.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא אינדונזיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0