בוטיפארה סולדניאס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
NotKosher.png
בוטיפארה סולדניאס
Butifarra Soledeñas
Butifarras soledeñas.jpg

בוטיפארה סולדניאסספרדית: Butifarra Soledeña) (נקניק של Soledad, Atlántico) הוא סוג של בוטיפארה שהתפתח להתמחות אזורית במטבח הקולומביאני.[1]

מאפיינים

הוא עשוי מבשר בקר טחון ובשר חזיר עם תיבול ותבלינים. הבשר נחתך לחתיכות ומבושל. התערובת עטופה במעי ונקשרת בחוט למקטעים. המקטעים מבושלים. בוטיפארה סולדניאס נמכרת ברחוב על ידי רוכלים שקוראים "buti, buti, buti" תוך כדי תיפוף על מיכלי המתכת שמהם הם נמכרים.[1] בוטיפארה סולדניאס מוצעים לעיתים קרובות עם מיץ ליים סחוט טרי.

הגרסה הדרום אמריקאית של בוטיפארה היא קצרה יותר וכמעט עגולה. זוהי התמחות בקולומביה בעיירה סולדד וגם בברנקייה. בוטיפרה היא מנה פופולרית מאוד שאוכלים עם בולו של יוקה (מניהוט מצוי) ומיץ ליים.[2] זוהי מסורת ידועה באזור.[1] ניתן לאכול אותו כשהמעטפת מוסרת.[1]

השם בא מהמילים embutido (בספרדית נקניקיות מעושנות ומשמעותן ממולאות) ופארה (שפירושה הילולה או מסיבה).[1]

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 Documentary on Butifarra Soledeña, in Spanish with English subtitles, 14 May 2012
  2. ^ "La butifarra con sabor soledeño" [The butifarra with Soledad flavour] (בספרדית). בספטמבר 2008. אורכב מ-המקור ב-2011-12-09. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0