בוכא

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בקבוק בוכא

בוּחה או בוּכא (Boukha; בערבית: بوخة; בוח'ה) הוא משקה מזוקק תוניסאי המופק מתאנים. משמעות השם בערבית יהודית: "אדי אלכוהול".

המשקה מתקבל מזיקוק של יין תאנים מתוניסיה ומטורקיה. שם היצרנית, "בוקובזה", נקרא על שם משפחת בוקובזה היהודית שיצרה אותו לראשונה בשנות ה-80 של המאה ה-19, במזקקה בלה סוקרה (La Soukra) שליד תוניס. מסורת משפחתית כורכת את תחילת ייצור המשקה כבר בשנות ה-20 של המאה ה-19, לפי סיפור אודות הרב יצחק חי טייב (1743-1835) שהטביע את יגונו במשקה הבוכא לאחר שגילה שכתבי היד שלו נשרפו[1].

במאה ה-20 היגרה המשפחה לצרפת, שם הקימה את מפעלה מחדש. כיום מיוצר הבוכא בפריז, לצד יינות תוניסאיים נוספים בהכשר של בית הדין הרבני בצרפת. המשקה זכה למדליות הערכה של ליאופולד השני מלך בלגיה.

אחוזי האלכוהול במשקה נעים בין 36 ל-40.

ניתן להגיש את הבוכא ​​בטמפרטורת החדר או עם קרח. הוא יכול לשמש כבסיס לקוקטיילים רבים ולסלט פירות.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בוכא בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ מיכל שרף, צמידי הזהב: סיפורים מחיי ר׳ חי טייב ור׳ ישועה בסיס מתוניסיה, מכון הברמן למחקרי ספרות, 1991
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0