בולו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בּוֹלוֹ
מאכלים
מטבח יהדות ספרד
מרכיבים עיקריים קמח, מים, אניס

בּוֹלוֹ (נקרא גם בּוּלוּ) הוא לחם מתוק ועגול במטבח היהודי ספרדי, הנאפה בדרך כלל על ידי יהודי תוניס, יהודי לוב ויהודי איטליה, בין היתר, לרגל חגים כמו ראש השנה ולאירועים מיוחדים אחרים[1].

בולו הוא לחם מתוק ועגול, שמתובל בדרך כלל בטעם אניס, אם כי הוא יכול להכיל גם אגוזים או חומרי טעם וריח אחרים.

ניתן לאכול את הלחם בכל עת, אך הוא נפוץ בעיקר בעונת החגים היהודיים. הלחם היה פופולרי מאוד בקרב הקהילה היהודית הספרדית של צפון אפריקה, ועם הגירתם לישראל, צרפת ואמריקה הצפונית, הוא הפך לחלק מהמטבח היהודי המקומי גם במדינות אלו, והיהודים הספרדים ממשיכים לאפות בולו עד היום הזה.

הוא נאכל גם על ידי יהודי פרס, המכנים אותו בּוּלוּ[2].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ "Ethiopian, Yemeni or Ashkenazi? Traditions Behind Rosh Hashanah Breads". Ha’aretz. נבדק ב-3 באוקטובר 2019. {{cite news}}: (עזרה)
  2. ^ "PASI-tively Delicious!". JUF.org. נבדק ב-3 באוקטובר 2019. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0