בולו דו קאקו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בולו דו קאקו
Bolo do Caco
Bolo do caco acabadinhos de cozer.jpg
מאכלים
סוג לחם
מטבח פורטוגזי
אזור מוצא מדיירהמדיירה מדיירה
מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
אופן הגשה קר
מרכיבים עיקריים קמח

בולו דו קאקופורטוגזית: Bolo do Caco) הוא לחם שטוח כעין רדיד בצק עגול הנפוץ בארכיפלג הפורטוגזי מדיירה[1].

הלחם עשוי מקמח, שמרים, מלח וחמאת שום שאותם מערבבים ואופים על אבן בזלת שטוחה הנקראת קאקו (Caco).

לבולו דו קאקו גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גם גרסאות במילוי בשר, תמנון או תפוחי אדמה[2][3].

שם הלחם וצורתו נגזרים מהמילה בולו (Bolo), שפירושה עוגה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בולו דו קאקו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ “Bolo do caco” bread, www.visitmadeira.com
  2. ^ Faztáfood by Adelaide Marinheiro, Receita do Bolo do Caco típico da Ilha da Madeira, RECEITAS DE CULINÁRIA, ‏11 בפברואר 2011 (בפורטוגזית)
  3. ^ Prego em Bolo do Caco, Cozinha à la Carte (@cozinhaalacarte) (בפורטוגזית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0