ביודנסה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ביודנסה (מיוונית (bio) חיים, ומספרדית (danza) ריקוד, במשמעות מילולית "הריקוד של החיים") היא שיטה שמטרתה חיזוק ההתפתחות האישית והעמקת המודעות העצמית. הביודנסה משלבת מוזיקה, תנועה וקבוצה חברתית.

הביודנסה נוצרה ב-1960 על ידי האנתרופולוג והפסיכולוג הצ'יליאני, רולנדו טורו,[1] והיא זכתה בהמשך לפרסום בעשרות מדינות.[2]

שיטת תנועה בריקוד

ביודנסה הוגדרה על ידי מייסדה כ"שיטה של התחדשות אורגנית, אינטגרציה רגשית ולימוד מחדש של תפקודי החיים המקוריים." היישום שלה מתבטא דרך ויוונסיה (vivencia) שהיא חוויה מיטיבה בכאן ועכשיו (הוויה) באמצעות מוזיקה, תנועות והמפגש הקבוצתי".[3][4]

ה-דיילי טלגרף הבריטי תיאר את הביודנסה כ"סדרת תרגילים ומהלכים שמטרתם לקדם את ההערכה העצמית, את שמחת החיים ואת הביטוי של רגשות. הרבה חיבוקים והתחבקויות".[5]

בביודנסה לא משתמשים בדיבור במטרה להימנע מהפעלת החלק במוח שאחראי לתת הוראות ולשפוט ובכך להיות בחוויה לא שיפוטית ולחוות חיבור.

מפגש שבועי נמשך כשעה וחצי, והוא מורכב מויונסיה "Vivencia", כלומר, סט קוהרנטי של תרגילים מוכן מראש על ידי המנחה. התרגילים מתורגלים באופן אישי, בזוגות, בקבוצות קטנות, או הקבוצה במלואה. כל תרגיל מבוצע עם מוזיקה מיוחדת שנבחרה על ידי המנחה. לעיתים קרובות, התרגיל הראשון הוא מעגל: המשתתפים מחזיקים ידיים ומתחילים במעגל עם מוזיקה. מאות תרגילים נוצרו על ידי רולנדו טורו, מייסד השיטה. בתחילת המפגש מוקדש זמן לשיתוף מילולי, ולאחר מכן המפגש מתחיל במעגל, המשתתפים אוחזים בידיים ומתחילים לנוע לצלילי המוזיקה. בתחילת כל תרגיל, המנחה, שנקרא מאפשר/ת, נותן הוראה. התרגילים מהווים חלק חשוב של תנועה בביטוי חופשי. למבט ולמגע יש גם חלק בתרגול.

קישורים חיצוניים

מהי ביודנסה, ארגון מנחי ביודנסה ישראל

הערות שוליים

  1. ^ (בפורטוגזית) "Archived copy". אורכב מ-המקור ב-2011-02-07. נבדק ב-2011-05-17. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ http://biodanza.org/index.php?option=com_weblinks&view=categories&Itemid=88&lang=en
  3. ^ (בספרדית) Toro, Rolando (2008). Biodanza, Editorial Cuarto Propio, Santiago, Chile. מסת"ב 978-956-260-433-8. (דף הספר באתר "גוגל ספרים" ספר זמין ברשת)
  4. ^ http://biodanza.org/
  5. ^ "Feel the rhythm from head to heal". Telegraph.co.uk. 6 בינואר 2007. נבדק ב-1 ביולי 2012. {{cite web}}: (עזרה)
Human brain NIH.jpg ערך זה הוא קצרמר בנושא פסיכולוגיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0