ביטרבאלן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ביטרבאלן
Bitterballen
קובץ:Bitterballen mosterd mayo.jpg

ביטרבאלןהולנדית: Bitterballen) (הרבים של bitterbal, מילולית כדור מר) הם חטיף הולנדי מבוסס בשר, המיוצר על ידי הכנת נזיד סמיך מאוד מעובה ברביכה וציר בקר ועמוס בנדיבות בבשר.

מאפיינים

מקררים את הנזיד עד שהוא מתייצב, מסמיך מאוד ומתצמק ולאחר מכן מגלגלים חתיכות קטנות מהתערובת הסמיכה לכדורים. בשלב הבא מצפים כל כדור בפירורי לחם ומטגנים. תיבול הנזיד כולל בדרך כלל בצל, מלח ופלפל שחור, פטרוזיליה ואגוז מוסקט. רוב המתכונים כוללים אגוז מוסקט ויש גם וריאציות באמצעות אבקת קארי או שמוסיפים ירקות חתוכים דק כמו גזר למשל.[1][2]

הביטרבאל שואב את שמו ממילה כללית לסוגים מסוימים של משקאות אלכוהוליים בטעם עשבי תיבול, הנקראים ביטר בהולנדית, והם מוגשים בדרך כלל כחלק ממתאבנים (Bittergarnituur), שבהולנד הם מבחר חטיפים מלוחים למשקאות, בפאבים או בקבלות פנים.[2]

ביטרבאלן דומים מאוד לקרוקט הנפוץ יותר (kroketten בהולנדית) במרכיבים ובשיטות הכנה/בישול, כמו גם בטעם, אם כי לקרוקט הגדול יותר יש צורת נקניק מוארכת ו/או מלבנית מובהקת.[3]

הכנה

המרכיבים משולבים ומבושלים, ואז מקררים כדי שהתערובת תתצמק. לאחר שהמילוי יציב, מגלגלים את המילוי לכדורים בקוטר של 3 עד 4 ס"מ בערך,[4] לאחר מכן מגלגלים בתערובת פירורי לחם וביצים ומטגנים בשמן עמוק. הם מוגשים בדרך כלל ברמקין עם קערה קטנה של חרדל לטבילה. הכדורים נאכלים גם בסורינאם, האנטילים ההולנדיים,[5] בהולנד, בבלגיה, בבונייר, ובמידה מסוימת גם באינדונזיה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ביטרבאלן בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Bitterballen from curry mash (recipe in Dutch) | Smulweb.nl
  2. ^ 2.0 2.1 "Bitterballen - Dutch Cocktail Croquettes - LifeStyle Food". אורכב מ-המקור ב-2019-04-15. נבדק ב-2012-06-22.
  3. ^ Authentic Dutch Bitterballs | Yummy Dutch
  4. ^ 240.000 Rezepte / Kochrezepte bei Chefkoch.de
  5. ^ Caribbean Croquettes: Bitterbal
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0