בישול אינדוקציה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מבט מלמעלה של כיריים עם אינדוקציה

בישול אינדוקציה מתבצע על כיריים חשמליות באמצעות חימום השראתי על מנת לבשל.

כלי הבישול מונח על גבי סליל מחוטי נחושת לצורך תהליך החימום וזרם חילופין עובר דרך סליל זה. לצורה זו של בישול ללא להבות יש יתרון על פני להבת גז ותנורים חשמליים רגילים, שכן היא מאפשרת להשיג טמפרטורות גבוהות יותר ועליה מהירה מאוד בטמפרטורה.

לכיריים עם אינדוקציה יש יתרונות בטיחותיים כאשר משווים את הסיכון לשריפה ו/או לפיצוץ שעלולים להיגרם מכירת גז. כמו כן קל יותר לנקות את משטחי הבישול של כיריים עם אינדוקציה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בישול אינדוקציה בוויקישיתוף


Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0