בלו דה ז'קס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בלו דה ז'קס
Bleu de Gex
Bleu de Gex.jpg

בלו דה ז'קסצרפתית: Bleu de Gex; גם Bleu du Haut-Jura או Bleu de Septmoncel) היא גבינה כחולה שמנת ורכה למחצה העשויה מחלב גולמי (לא מפוסטר) במחוז ז'ורה בצרפת.[1]

מאפיינים

היא נקראת על שם Pays de Gex, אזור היסטורי במה שהוא כיום צרפת ושווייץ. במהלך הייצור, העובש פניציליום רוקפורטי (Penicillium roqueforti) מוסף והגבן הלא שטוף נארז בצורה רופפת. לאחר מכן הגבינה מיושנת לפחות שלושה שבועות.[2] כדי לעמוד בדרישות הסמכת כינוי מקור מבוקר Appellation d'Origine) Contrôlée), על הגבינה להכיל רק חלב פרות מגזע מונבליאר. היא עדינה וצעירה יותר מרוב הגבינות הכחולות הצרפתיות. על כל גלגל מוטבע המילה "Gex".[3]

איסור יבוא לארצות הברית

עקב שינויים שבוצעו בנובמבר 2004 בהגדרה הרשמית של ארצות הברית ל"גבינה רכה", והדרישה שגבינות כאלה מצרפת יעשו מחלב מפוסטר במפעלים בעלי הסמכה צרפתית, לא ניתן למכור את הבלו דה ז'קס בארצות הברית.[4]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בלו דה ז'קס בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Fromages.com - The Best of French Cheeses - bleu Gex".
  2. ^ Fletcher, Janet (7 בינואר 2011). "Gex marks the spot – a creamy blue from France (sfgate.com)". The San Francisco Chronicle. {{cite news}}: (עזרה)
  3. ^ Iburg, Anne (2004). Dumont's Lexicon of Cheese. REBO publishers. ISBN 90-366-1689-1.
  4. ^ Fletcher, Janet (4 במאי 2005). "French cheeses fall victim to import rules". SFGate. נבדק ב-22 במרץ 2021. {{cite news}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0