לדלג לתוכן

בני קפולט ובני מונטגיו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
I Capuleti e i Montecchi
מידע כללי
מלחין וינצ'נצו בליני
שפה איטלקית
מספר מערכות 2
זמן התרחשות העלילה המאה ה-13
מקום התרחשות העלילה ורונה

הקפולטים והמונטקיםאיטלקית: I Capuleti e I Montecchi) היא אופרה מאת המלחין וינצ'נצו בליני משנת 1830. האופרה בשתי מערכות הוצגה בוונציה ב-11 במרץ 1830. הלברית, מאת פליצ'ה רומאני, היה עיבוד מחודש לסיפורם של רומיאו ויוליה לאופרה מאת ניקולה ואקאי בשם Giulietta e Romeo, המבוססת על המחזה באותו שם מאת לואיג'י סקבולה, שנכתב ב-1818, כלומר המקור איטלקי ולא נלקח ישירות מהמחזה של ויליאם שייקספיר.

בליני שוכנע לכתוב את האופרה לקרנבל המסכות בוונציה של 1830, בהתראה של חודש וחצי. הוא הצליח לעמוד במשימה הודות לשימוש שעשה במוזיקה, שנכתבה בעבר לאופרה הקודמת שלו זאירה, (אנ') שנחלה כישלון.

בשנת 1966 עיבד קלאודיו אבאדו גרסה חדשה של האופרה, בה הועבר תפקיד המכנסיים של רומיאו לטנור, אך מאמצע שנות ה-70 הוחזרה הגרסה המקורית, וכך היא מוצגת כיום.

בני קפולט ובני מונטגיו40332650Q1071307