בצל ירוק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בצל ירוק
בצל ירוק הוא אחד משני הגידולים העיקריים (יחד עם בטטות) בחצי האי ליו'או שבדרום מזרח סין

בצל ירוק הוא ירק ממינים שונים של בצל הגינה. לבצל הירוק יש טעם פחות חזק מסוגים אחרים של בצל הגינה, ובשל כך נעשה בו שימוש לעיתים רבות בסלטים מבלי שהוא עובר טיגון. לעיתים רבות נעשה גם שימוש בבצל ירוק קצוץ במרקים, אטריות, מאכלי ים, ורטבים.

על אף שהפקעות של הבצלים הירוקים משמשות בהכנת מאכלים שונים, המאפיין הבולט של הבצלים הירוקים הוא, שאין להם פקעת אשר מפותחת במלואה. לבצלים ירוקים יש עלים ירוקים ארוכים, שגדלים ישירות מן הפקעת. גם העלים של הבצלים הירוקים משמשים בהכנת מאכלים, והם נאכלים הן כאשר הם מבושלים והן במצב גולמי.

סוגים

מינים וזנים אשר עשויים להיקרא "בצל ירוק":

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים

  1. ^ Fritsch, R.M.; N. Friesen (2002). "Chapter 1: Evolution, Domestication, and Taxonomy". in H.D. Rabinowitch and L. Currah. Allium Crop Science: Recent Advances. Wallingford, UK: CABI Publishing. עמ' 18. ISBN 0-85199-510-1. 
  2. ^ Brewster, James L. (1994). Onions and Other Vegetable Alliums (מהדורה ראשונה). Wallingford, UK: CAB International. עמ' 15. ISBN 0-85198-753-2. 
סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0