בשר בקר קובה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בשר בקר קובה

בשר בקר קובהיפנית: 神戸ビーフ) הוא סוג של נתח בשר בקר מזן טג'ימה-אושי של בקר ואגיו, המגודל בהתאם למסורת קפדנית במחוז היוגו, יפן. הבשר נחשב למעדן, נודע בשל טעמו, עדינותו, שומניותו והמרקם המשויש שלו.

היסטוריה

בקר ואגיו הובא ליפן במאה השנייה כבהמות ששימשו לגידול אורז. כשצריכת בשר הבקר בחברה עלתה, איכרים החלו לשכור פועלים שיעסו את גבו של הבקר על-מנת לשפר את איכות הבשר. בידוד העדרים וטכניקות ההאכלה הייחודיות, שנגרמו משטח קרקע מוגבל, הובילו למאפיינים מיוחדים וליחס שונה בין שומן רווי ללא רווי ביחס לבשר בקר אחר.

בשר קובה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בקר קובה בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0