ג'וזף קנדי ג'וניור

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ג'וזף קנדי, הבן

סגן ג'וזף פטריק "ג'ו" קנדי, הבןאנגלית: Joseph Patrick "Joe" Kennedy, Jr‏; 25 ביולי 1915 - 12 באוגוסט 1944) היה טייס בצי ארצות הברית, אשר נהרג במלחמת העולם השנייה.

קנדי היה בנם הבכור של ג'וזף קנדי ואשתו רוז קנדי, ואחיו של נשיא ארצות הברית לעתיד ג'ון פיצג'רלד קנדי. מראשית חייו יועד על ידי אביו לכבוש את נשיאות ארצות הברית. מותו בטרם עת הביא להעברת נטל הציפיות ממנו אל אחיו.

ביוגרפיה

קנדי נולד בברוקליין שבמסצ'וסטס. הוא למד בקולג' הרווארד (חלק מאוניברסיטת הרווארד). לאחר סיום לימודיו שם למד שנה בבית הספר לכלכלה של לונדון בהדרכתו של הרולד לאסקי, ואז נרשם לבית הספר למשפטים של אוניברסיטת הרווארד.

אביו וסבו ייעדו אותו מאז שנולד להיות הנשיא הקתולי הראשון ממוצא אירי של ארצות הברית. הוא היה ציר בוועידת המפלגה הדמוקרטית ב-1940, והתכוון להתמודד בבחירות לקונגרס ב-1946 על מושב בבית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מסצ'וסטס.

מלחמת העולם השנייה

לאחר פרוץ מלחמת העולם השנייה הפסיק קנדי את לימודיו בהרווארד, התגייס לצי ועבר אימוני טיס. במאי 1942 הוסמך לטייס ובספטמבר 1943 יצא לבריטניה. הוא הטיס מטוסי P-24 ליברייטור במשימות סיור נגד צוללות גרמניות, השלים סדרה של 25 משימות וככזה היה זכאי לשוב לארצות הברית. במקום זאת התנדב להשתתף במבצע אפרודיטה.

מבצע אפרודיטה

Postscript-viewer-blue.svg ערך מורחב – מבצע אפרודיטה

מבצע אפרודיטה היה ניסיון של חילות האוויר של צבא ארצות הברית להפעיל מפציצים לא מאוישים, שיופעלו מרחוק בשידור רדיו על ידי טייס במטוס מלווה וינווטו עד לריסוקם על מטרות גרמניות נבחרות. לצורך כך נעשה שימוש במפציצי B-17 ו-B-24 משומשים, שהועמסו בחומרי נפץ. מפציצים אלו לא היו מסוגלים להמריא בשליטה מרחוק. לכן הוחלט שזוג טייסים בכל מטוס ימריא, יביא את המטוס לרום של 600 מטר ויחמש את מטען חומר הנפץ שבו בטרם ינטוש את המטוס בצניחה.

ב-12 באוגוסט 1944 יצא קנדי למשימה במסגרת המבצע יחד עם טייס נוסף, סגן וילפורד וילי (Wilford John Willy) (וילי התעקש לצאת למשימה במקום טייס אחר ששובץ אליה). הם הטיסו מטוס B-24 שעליו הועמסו 9.6 טון של חומר נפץ מסוג טורפקס. המטוס המריא משדה התעופה פרספילד (Fersfield) במזרח אנגליה במטרה לרסקו על גבי אתר של תותח-על גרמני מדגם V-3 בצפון צרפת. מטוס לניווט מרחוק ושני מטוסים נוספים ליוו את המפציץ, כמו גם מטוס מדגם דה הבילנד מוסקיטו עם צוות אמריקאי, שנועד לצלם את המשימה.

קנדי ווילי נשארו במטוס בעת שנעשה הניסיון הראשון להטיס אותו בשליטה מרחוק ולאחר מכן חימשו את מטען חומר הנפץ שבו. אז שידר קנדי מילת צופן מוסכמת. שתי דקות לאחר מכן, בעת שהמטוס התקרב לחוף הים הצפוני והטייסים עדיין בתוכו, התפוצץ מטען חומר הנפץ שנשא. קנדי ווילי נהרגו מיד. שברי המטוס נחתו על כפר במחוז סאפוק וגרמו לנזק לרכוש ולדליקות, אך לא לנפגעים בנפש. גם מטוס הצילום נפגע בהתפוצצות ואחד מאנשי צוותו נפצע, אך המטוס נחת בשלום.

ועדת חקירה בלתי רשמית שדנה בתאונה סברה כי היא לא נגרמה על ידי טעות אנוש של מי מהטייסים. ייתכן שהגורם להתפוצצות בטרם עת היה פגם בתכנון של רשת החיווט של חומרי הנפץ. קצין אלקטרוניקה שחשד בכך העלה את חשדו בפני קנדי ביום שלפני המשימה.

קנדי עוטר לאחר מותו בעיטורי צלב הצי, צלב התעופה המצוינת, לב הארגמן ומדליית האוויר. גם סגן וילי עוטר בצלב הצי.

הנצחתו

שמותיהם של קנדי ווילי נחרתו על גבי כותל ההנצחה לנעדרים שמקום קבורתם לא נודע בבית הקברות הצבאי האמריקאי בקיימברידג'.

בשנת 1946 קרא הצי האמריקאי משחתת על שמו של קנדי. אחיו רוברט קנדי שירת על סיפונה זמן קצר. המשחתת שירתה עד 1973 ומשמשת כיום כאוניית מוזיאון במסצ'וסטס.

משפחתו של קנדי הקימה קרן זיכרון על שמו, שבראשה עמד עד סוף חייו אחיו טד קנדי. במימון הקרן נבנה בין השאר אולם זיכרון לקנדי בקולג' בוסטון הקתולי במסצ'וסטס.

זירת החלקה על הקרח על שמו של קנדי נבנתה בשנת 1957 בעיירה היאניס בקייפ קוד שבמסצ'וסטס, בקרבת אחוזת משפחת קנדי שבכף.

ב-1969 פורסמה ביוגרפיה של קנדי מאת האנק סרלס (Hank Searls) בשם The Lost Prince: Young Joe, the Forgotten Kennedy.

משפחתו

עץ משפחת קנדי


 
 
 
 
 
 
 
 
ג'וזף קנדי
(שגריר
ארצות הברית
בבריטניה)
 
רוז קנדי
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ג'וזף קנדי ג'וניור
(טייס)
 
ג'קלין לי בובייה
 
ג'ון פיצג'רלד קנדי
(נשיא ארצות הברית)
 
יוניס קנדי שרייבר
(מייסדת
ספיישל אולימפיקס)
 
 
 
רוברט קנדי
(התובע הכללי
וסנאטור)
 
אתל קנדי
 
טד קנדי
(סנאטור)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
קרוליין קנדי
(שגרירה)
 
ג'ון קנדי ג'וניור
(עיתונאי)
 
מריה שרייבר
(עיתונאית
וסופרת)
 
ארנולד שוורצנגר
(שחקן
ופוליטיקאי)
 
ג'וזף קנדי השני
(חבר קונגרס)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
פטריק שוורצנגר
(שחקן)
 
 
 
ג'וזף קנדי השלישי
(חבר קונגרס)
 
 
 
 
 
 

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ג'וזף קנדי, הבן בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0