ג'מבורי הצופים העולמי ה-21

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ג'מבורי הצופים העולמי ה-21 התקיים בחודשים יולי-אוגוסט בשנת 2007 והיה שיא הפעילות לכבוד חגיגות מאה שנות הצופיות של תנועת הצופים העולמית. האירוע התקיים באנגליה לסימון מאה שנה לאחר הקמת תנועת הצופים באי הברונזה Brownsea Island.

סמל הג'מבורי

האירוע נמשך 12 ימים בין 27 ביולי עד 8 באוגוסט, ב Hylands Park, Chelmsford, Essex. האתר נבחר בזכות הגישה הקלה לתחבורה מהאוויר ומהים ובגלל הקרבה ל Gilwell Park, אתר מחנאי חשוב ומרכז הכשרה למדריכי צופים.

מעל 38,000 צופים ומדריכים הגיעו מ 158 מדינות שבהן מוכרים ארגוני צופים לאומיים (הכרה על ידי תנועת הצופים העולמית), כאשר עוד יותר מ 50,000 אחרים הגיעו לביקור של יום אחד. בנוסף היו יותר מ 8,600 חברים ב"צוות התמיכה הבינלאומי" (International Service Team) שגם הם הגיעו מכל העולם.

מטרה

הג'מבורי הראשון התקיים בשנת 1920, ב Olympia שבאנגליה. מאז, האירוע מתקיים באופן קבוע כל 4 שנים, כאשר הייתה הפסקה בין השנים 1937 ל 1947 בגלל מלחמת העולם השנייה, וגם בין השנים 1975 ל 1983 בגלל חוסר יציבות פוליטית באיראן. הג'מבורי אורח על ידי הרבה מדינות, למרות שעדיין לא התקיים ג'מבורי עולמי ביבשת אפריקה. מטרת הג'מבורי היא לקדם חברות בינלאומית ולפתח את הצעירים.

משתתפים

האירוע היה פתוח לכל חברי תנועת הצופים העולמית (WOSM) בין הגילאים 14 ל 17. חברות אגודת המדריכות והצופות העולמית (WAGGGS) היו יכולות להשתתף באישור ארגון הצופים הלאומי שלהן. על המבקשים להשתתף היה לעבור תהליך של בחירה ואף מיונים.

מבוגרים השתתפו בתפקידי תמיכה כחברי "צוות התמיכה הבינלאומי" (IST), כצוות תמיכה לאומי (לכל מדינה), כמובילי גדודים (מדריכים) או כחברי צוות ההקמה של הג'מבורי.

מבקרים (Day visitors) מכל הגילאים היו מוזמנים גם כן לאירוע אך הוגבלו בתאריכים מסוימים ובאזורי ביקור מוגבלים.

הג'מבורי היה האירוע השני בגודלו אי-פעם, עם 38,074 משתתפים וצוות, אך עם יותר מדינות מכל ג'מבורי קודם, ויותר מ 42,000 מבקרים[1]. הג'מבורי השלישי בשנת 1929 היה הג'מבורי הגדול ביותר עם 50,000 משתתפים.

החנות Scouts Shops Ltd, אשר הייתה אחראית על רכישת ציוד רב עבור ג'מבורי הצופים העולמי ה-21, דיווחה כי עלות הפלדה בשוק העולמי גדלה כתוצאה מההזמנות של הג'מבורי[2].

ישראל בג'מבורי

המשלחת הישראלית כללה כ- 120 חניכים מכל רחבי המדינה, יהודים, ערבים ודרוזים. בנוסף, ליוו את המשלחת מבוגרים הפועלים בתנועה באופן שוטף חלקם כשכירים וחלק כדרג מתנדב. צביקה קרש, יושב ראש התאחדות הצופים והצופות בישראל הצטרף גם הוא למשלחת ורותם יואלי, מזכ"ל תנועת הצופים העבריים הגיע לביקור של שלושה ימים. את המשלחת ליוו וביקרו כתבי חדשות מהעיתונות ומהטלוויזיה הישראלית וגם מנהל התוכן של אתר תנועת הצופים העבריים דאז, נדב שמגר.

נושא

לכל ג'מבורי יש נושא משלו, ובשנת 2007 הנושא היה: "עולם אחד, הבטחה אחת". המוטו הופיע על תגי הג'מבורי של כל מדינה בשפתה שלה וגם מופיע במילים של שיר הג'מבורי.

הכנות

ההכנות לג'מבורי כללו ג'מבורי קטן יותר, EuroJam 2005, בו השתתפו 12,000 צופים מרחבי אירופה והוא התקיים באותו מקום. הניסיון הזה עזר למארגנים לנסות מספר היבטים של הג'מבורי, כולל השליטה בהגעה מסיבית כל-כך של מדינות לאזור. האספקה והמזון לג'מבורי האירופאי גם קבע שיא עולמי בתור ההזמנה הבודדת מסופרמרקט דרך האינטרנט הגדולה ביותר, כאשר המשלוח הגיע במשאיות ענקיות.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ "Jamboree Attendees", One Word # 9 (21st World Scout Jamboree), ‏5 באוגוסט 2007
  2. ^ The Scout Association, "What’s Scouting got to do with the price of world steel?", ‏11 ביוני 2007
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0