ג'מיד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Jameed.JPG

ג'מידערבית: جميد, פירושו: "קשיח") הוא סוג של "יוגורט מיובש" עשוי מחלב עיזים או מחלב כבשים הנעשה על ידי תהליך של ייבוש לכדי צורה של כדורים במטרה לתת לו "התקשחות" ועל ידי כך לשמור עליו לאורך זמן רב. מאכל זה מיוצר בדרך כלל בירדן על ידי בדואים אך נפוץ גם אצל הבדואים בישראל (בעיקר ביהודה ושומרון), במצרים, ואפילו בסוריה. לעיתים נהוג גם להוסיף את הג'מיד אל רטבים או מרקים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ג'מיד בוויקישיתוף
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0