דבלינר
גבינת דבלינר (באנגלית: Dubliner) היא גבינה מתוקה וגרגירית העשויה מחלב פרה מפוסטר,[1] מיושנת מעל שנה.
מאפיינים וייצור
הגבינה מיוצרת על ידי Carbery, הממוקמת במחוז קורק, אירלנד והפכה למפורסמת מאוד גם מחוץ לאירלנד.[2] מאז 1996, היא משווקת בין-לאומית על ידי Ornua שפירושה באירית "זהב חדש" (לשעבר ה-Irish Dairy Board) תחת תווית השם Kerrygold.[3] הגבינה נקראת על שם העיר דבלין, אף על פי שהיא מיוצרת כאמור במחוז קורק.[1]
היא שואפת לשלב את החריפות של צ'דר בוגרת עם המתיקות החמאתית של פרמזן.[4] גבינת דבלינר עשויה להכיל גבישי סידן חומצת חלב טבעיים (Calcium lactate), המופיעים בגבינה כחתיכות לבנות קטנות.

היסטוריה
ג'ון לוסי, חקלאי אירי,[1] יצר גבינה בשם "ארגלן" (Araglen) ב-1990; המטרה שלו הייתה לייצר אלטרנטיבה לגבינת צ'דר שניתן לייצר "באמצעות (בעיקר) ציוד צ'דר קיים, למכירת הגבינה באירופה".[5] שנה לאחר מכן, Carbery Milk Products חתמה על הסכם למסחור של Araglen.[5] הייצור המסחרי החל ב-1994. חמש שנים מאוחר יותר, היא הוצגה גם בארצות הברית, ועד 2011, יותר מ-40,000 טונות יוצרו למכירה במספר שווקים.[5]
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 1.2 "Dubliner - Cheese.com". www.cheese.com. נבדק ב-2021-03-05.
- ↑ Taylor, Charlie. "Dubliner cheese-maker Carbery secures €35m loan from EIB". The Irish Times (באנגלית). נבדק ב-2021-03-05.
- ↑ "Dubliner". Carbery. נבדק ב-2013-11-11.
- ↑ Blume, Aimee (13 במרץ 2013). "Dubliner and Dubliner with Stout". Cheese of the Week. Scripps Interactive Newspaper Group. נבדק ב-2013-11-11. {{cite web}}: (עזרה)
- ^ 5.0 5.1 5.2 Lucey, John (בספטמבר 2011). "Successful Cheese Diversification Examples: Dubliner Cheese and The Growth of Wisconsin Specialty Cheese" (PDF). Cheese Symposium Proceedings & Presentations. Teagasc. נבדק ב-2013-11-11. {{cite web}}: (עזרה)
 ערך זה הוא יתום, כלומר אין ערכים במכלול שמקשרים אליו. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולקשר אליו מכמה מהערכים שמכילים את המונח "דבלינר".
 ערך זה הוא יתום, כלומר אין ערכים במכלול שמקשרים אליו. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולקשר אליו מכמה מהערכים שמכילים את המונח "דבלינר".דבלינר37740890Q282085
 
	 
		 
	