דוד קקיאשווילי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תמונה חופשית

דוד קקיאשווילי (David Kakiashvili) הוא אורולוג, עוסק באורואונקולוגיה ובכירורגיה רובוטית, היה בין הראשונים שהחלו לנתח בישראל באמצעות רובוטיקה רפואית, על ידי מערכת כירורגית דה וינצ'י, מאפריל 2018 - נובמבר 2020 כיהן כמנהל המחלקה האורולוגית במרכז רפואי הלל יפה[1], מנובמבר 2020 מכהן כמנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי לגליל בנהריה[2].

תחומי עניין ועיסוק קליני: ניהול של ממאירויות אורולוגיות מורכבות תוך שימוש בטכנולוגיות זעיר פולשנית מתקדמות[3].

תחומי המחקר של קקיאשווילי עוסקים באורואונקולוגיה ובהערכה של טכנולוגיות ניתוחיות חדשות.

ביוגרפיה

[4]

קקיאשווילי סיים את לימודי הרפואה באוניברסיטה הרפואית בגאורגיה. את התמחותו באורולוגיה סיים בבית החולים רמב"ם.

קקיאשווילי ביצע שנת מחקר בסיסי ב-"Baylor College of Medicine" ביוסטון שבטקסס ובהמשך הוכשר כאורואונקולוג ומנתח בשיטות זעיר-פולשניות באוניברסיטת טורונטו, בקנדה, ובאונטריו בארצות הברית לאחר השתלמות בת 4 שנים[5][6].

בפברואר 2010 מונה קקיאשווילי למנהל תחום, כירורגיה רובוטית, מנהל השירות לאורואונקולוגיה וסגן מנהל המחלקת האורולוגיה בבית חולים רמב"ם.

ברמב"ם קקיאשווילי ניתח באמצעות הרובוט "דה וינצ'י"[7].

מאפריל 2018 - נובמבר 2020 כיהן קקיאשווילי כמנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי "הלל יפה" בחדרה.

מנובמבר 2020 מכהן כמנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי לגליל בנהריה.

קקיאשווילי משמש כמורה בתחום הניתוח הרובוטי.

ממחקריו של קקיאשווילי

מפעילותו הכירורגית

מערכת כירורגית דה וינצ'י

מערכת דה וינצ'י היא מערכת רובוטית, המופעלת מרחוק על ידי כירורג ספציפי (אורולוג, כירורג כללי, גיניקולוג, כירורג לב-חזה, כירורג אף אוזן. גרון, וכדומה) מאפשרת לבצע את כל מהלך הניתוח מבלי צורך למקם בכל פעם את הרובוט בזווית חדשה. זרועות הניתוח של הרובוט משמשות כמפרק כף יד אנדוסקופי, כשלמעשה הן מחקות את תנועות היד והמפרק של כף יד האדם, אך ללא רעידות יד.

יתרון נוסף של הרובוט, הוא המצלמה המספקת תמונה תלת-ממדית בהגדלה פי 12 ובאיכות HD המאפשרת לנתח דרך חתכים קטנים יותר (4–5 פתחים זעירים), דבר המסייע לקיצור תהליך ההחלמה. כך ניתן להימנע מכל פגיעה בלתי נחוצה ברקמות, בכלי דם ובעצבים. כתוצאה מכך נמנעים סיבוכים ותהליך ההחלמה קצר.

בניתוחים להסרת גידולים סרטניים, הטכנולוגיות החדשות שנוספו ל'רובוט דה וינצ'י' מסייעות לזהות בדיוק רב יותר את גבולות הגידול ולהותיר שוליים נקיים.

המנותח משתחרר אל ביתו בדרך כלל בתוך 24–48 שעות.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0