דוד רודרמן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

דוד ב. רודרמןאנגלית: David B. Ruderman; נולד ב-1944) הוא היסטוריון ורב רפורמי. פרופסור להיסטוריה, להיסטוריה של המדע ולתולדות עם ישראל, העוסק בעיקר ביחס שבין תורה ומדע בעת החדשה המוקדמת (בעיקר המאה ה-16 עד המאה ה-18 באיטליה ובמרחב ההשפעה האינטלקטואלי שלה בפרט ובאירופה בכלל). הוא מתמקד בעיקר בתהליכי המודרניזציה המוקדמים של היהדות ובמלומדים יהודים שניסו לבצע הרמוניזציה בין עולם המדע והתגליות החדשות לבין עולם האמונה הדתית והקבלה ובהם יוסף שלמה דלמדיגו, דוד ניטו, דוד גנז, טוביה כהן, אברהם בן חנניה יגל ועוד.

תולדות חייו

רודרמן נולד בעיר ניו יורק. התחנך בסיטי קולג' של ניו יורק (B.A., ‏1966), בבית המדרש לרבנים באמריקה, באוניברסיטת קולומביה (M.A.,‏ 1968) ובהיברו יוניון קולג' בניו יורק (1971). את לימודיו לתואר דוקטור בהיסטוריה יהודית עשה באוניברסיטה העברית בירושלים וסיים ב-1975.

לאחר תפקידי הוראה ומחקר באוניברסיטת מרילנד (19741983) ובאוניברסיטת ייל (1983–1994), התמנה לממונה הקתדרה על שם יוסף מאירהוף להיסטוריה יהודית מודרנית באוניברסיטת פנסילבניה, הוא גם ראש המכון ללימודים מתקדמים במדעי היהדות על שם אלה דריווף (Ella Darivoff Center for Advanced Judaic Studies). הוא מכהן כנשיא האקדמיה האמריקאית למחקר יהדות (American Academy for Jewish Research). הוא מכהן כמנהלו של המרכז למחקרי יהדות מתקדמים בפילדלפיה.

בשנת 1996 הוענק לרודרמן דוקטורט לשם כבוד מהיברו יוניון קולג'.[1] בשנת 2001 זכה בפרס למפעל חיים בהיסטוריה מאת הקרן לתרבות יהודית (Foundation for Jewish Culture)‏[2].

מלמד גם באוניברסיטה העברית בירושלים.

לקריאה נוספת

כתביו

מאמרים

  • ‫"איגרת אורחות עולם" לאברהם פריצול בהקשר ההיסטורי, בתוך:‫ הקונגרס העולמי למדעי היהדות 6,ב (תשל"ג) 169-178 ‬
  • האם הייתה 'השכלה' באנגליה - עיון מחדש, בתוך:‫ ציון סב,ב (תשנ"ז) 109-131 ‬
  • מגמות ספרותיות ואמנותיות בחיבורו של אברהם בן חנניה יגל "ספר גיא חזיון", בתוך:‫ תרביץ נז,ב (תשמח) 271-279
  • [ביקורת על] יוסף קפלן, "מנצרות ליהדות: חייו ופעלו של האנוס יצחק אורוביו די קאסטרו" (תשמג), בתוך: ציון מט,ג (תשמד) 306-313 ‬

עבודות אקדמיות

ספרים

קישורים חיצוניים

כתביו

באנגלית

מאמרים

רשימת המאמרים של דוד רודרמן באתר רמב"י (באנגלית)

ספרים

בעברית

ספרים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0