דיטאליני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דיטאליני
Ditalini-230.jpg
מאכלים
מטבח איטלקי
אזור מוצא איטליה

דיטאליני (המכונה גם tubettini) היא סוג של פסטה שצורתה כמו צינור קטן.[1] דיאטליני מתוארת כ"גודל אצבעון"[1] וכ-"מקרוני קצר מאוד". באזורים מסוימים הוא נקרא גם "סלט מקרוני". במהלך העידן התעשייתי בפוליה, איטליה, התחרש פיתוח מוגבר של דיטאליני ופסטות קצרות אחרות.[2] בזמנים עכשויים, מדובר בפסטה בייצור המוני. היא משמשת במספר מנות, והיא נפוצה ברחבי סיציליה.

שימושן במנות

ניתן להשתמש דיטאליני בכמה מנות פסטה, כמו פסטה אי פיגיולי[3](אנ') (פסטה ושעועית). משתמשים בה במנות סיציליאניות מסורתיות "בכל רחבי סיציליה"[4]. כמה מנות סיציליאניות עם דיטאליני כוללות פסטה עם גבינת ריקוטה ופסטה chi vruocculi 'rriminati (פסטה עם ברוקולי)[4]. לעיתים קרובות משתמשים בדיטאליני במרקים.[5] והיא תוארה כאידיאלית לשימוש במרקים בשל גודלה שיכול "להתאים היטב על כפית". ניתן להשתמש בה גם בסלטי פסטה[6].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דיטאליני בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 Donatella Arpaia, Kathleen Hackett, Donatella Cooks: Simple Food Made Glamorous: A Cookbook, Harmony/Rodale, 2010-04-13, מסת"ב 978-1-60529-062-1. (באנגלית)
  2. ^ Silvano Serventi, Françoise Sabban, Pasta: The Story of a Universal Food, Columbia University Press, 2002-11-06, מסת"ב 978-0-231-51944-1. (באנגלית)
  3. ^ Liz Scott, The Complete Idiot's Guide to High-Fiber Cooking: Get All the Benefits of Fiber—Deliciously!, Penguin, 2008-12-02, מסת"ב 978-1-4406-9748-7. (באנגלית)
  4. ^ 4.0 4.1 Touring Club of Italy, Authentic Sicily, Touring Editore, 2005, מסת"ב 978-88-365-3403-6. (באנגלית)
  5. ^ Michael Bauer, Why Tipsy Pig's macaroni and cheese is so good, SFGATE, ‏2010-02-07 (ב־American English)
  6. ^ Ditalini Chopped Salad, STLtoday.com (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0