דינה בולוארטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דינה בולוארטה
לידה 31 במאי 1962 (גיל: 61)
מדינה פרופרו פרו
עיסוק פוליטיקאי
מפלגה פרו החופשית
נשיא פרו ה־63
7 בדצמבר 2022

דינה ארסיליה בולוארטה סגארהספרדית: Dina Ercilia Boluarte Zegarra) היא פוליטיקאית פרואנית, המכהנת כנשיאת פרו מדצמבר 2022, והיא האישה הראשונה בתפקיד. היא מונתה לתפקיד לאחר הדחת פדרו קסטיו כתגובה להפיכה שהוא ארגן נגד הקונגרס במדינה. קודם לכהונתה כנשיאה הייתה סגנית נשיא פרו מיולי 2021 עד דצמבר 2022. שימשה גם משנת 2007 כראש ארגון RENIEC, הרשם הלאומי לזיהוי ולמעמד אזרחי של פרו.

חיים מוקדמים וקריירה פוליטית

בולוארטה נולדה בצ'לוואנקה שבמחוז אפורימק ב-31 במאי 1962. היא סיימה את לימודיה כעורכת דין באוניברסיטת סן מרטין דה פורס ועשתה תואר שני באוניברסיטה זו. היא עבדה בארגון RENIEC כעורכת דין והייתה ראש הארגון מאז 2007.

היא התמודדה ללא הצלחה לראשות עיריית רובע סורקיו בלימה ב-2018 וייצגה את מפלגת פרו החופשית. היא גם השתתפה בבחירות הפרלמנטריות ב-2020 אך לא השיגה מושב בקונגרס.

היא התמודדה לצד פדרו קסטיו, כסגניתו, בבחירות לנשיאות ב-2021 בהן ניצחו. ב-29 ביולי 2021, היא מונתה לשרת הפיתוח וההכלה החברתית בממשלתו של קסטיו, במקביל להיותה סגנית נשיא פרו. בינואר 2022, במהלך ראיון לעיתון La República, הצהירה בולוארטה שהיא מעולם לא אימצה את האידיאולוגיה של פרו החופשית. מזכ"ל המפלגה, ולדימיר סרון, גירש אותה מהתנועה כתגובה. ב-25 בנובמבר 2022 היא התפטרה מתפקידה כשרת הפיתוח וההכלה החברתית, אך נותרה סגנית נשיא.

ב-5 בדצמבר 2022, לאחר הצבעה של 13 בעד ו-8 נגד, הוגשה תלונה חוקתית על ידי ועדת המשנה להאשמות חוקתיות נגד בולוארטה, בטענה שהיא הפעילה מועדון פרטי בזמן שהייתה שרת הפיתוח.

בהמשך אותו חודש, במהלך המשבר הפוליטי במדינה, כאשר פדרו קסטיו ניסה לפזר את הקונגרס של פרו במהלך הליכי הדחה נגדו, בולוארטה גינתה את המהלך כ"התמוטטות של הסדר החוקתי" וקיבלה את הנשיאות לאחר הדחת קסטיו. עם מינויה, בולוארטה הפכה לנשיאה האישה הראשונה בתולדות פרו.

בנאום הראשון שלה בקונגרס, היא גינתה את הנשיא קסטיו והכריזה על רצונה להקים ממשלת אחדות לאומית כדי לפתור את המשבר הפוליטי.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דינה בולוארטה בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0