דניאל דרוקר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

דניאל יהושע דרוקר (יליד 1956) הוא אנדוקרינולוג קנדי, פרופסור לרפואה בבית החולים הר סיני (אנ') בטורונטו. זוכה פרס וולף לשנת 2023[1]. דרוקר ידוע במחקריו של הורמוני המעי, ותפקידם במחלות של חילוף חומרים וביניהן סוכרת מסוג 2, הפוגעות במיליוני בני אדם.

דרוקר נולד במונטריאול. התחיל את לימודיו באוניברסיטת אוטווה, והשלים אותם באוניברסיטת טורונטו בשנת 1980. את הפוסט דוקטורט עשה בבית החולים ג'ונס הופקינס ובאוניברסיטת טורונטו. לאחר מכן עבד כעמית מחקר של אנדוקרינולוגיה מולקולרית בבית החולים הכללי של מסצ'וסטס ובבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד[2]. בשנת 1987 שב לאוניברסיטת טורונטו, שם עבד גם כרופא הסגל.

מחקריו הראשונים של דרוקר היו על השפעתם של הורמוני מעי על סוכרת מסוג 2. הוא התמקד במיוחד בהורמוני GLP[3]. מחקריו הובילו לפיתוח שני סוגי תרופות לטיפול בסוכרת.

בשנת 2006 הצטרף דרוקר למכון המחקר ע"ש סמואל לוננפלד-טננבאום בבית החולים הר סיני. בשנת 2008 הוביל מחקרים שמטרתם פיתוח של תרופות בשחרור מושהה לבקרת אינסולין. לאחר מכן חקר את ההשפעות ארוכות הטווח של תרופות הרזיה על בריאות המעיים. כמו כן תרם דרוקר במחקרו באוניברסיטת טורונטו לפיתוח טיפול בתסמונת המעי הקצר, שבה נפגעת הספיגה החוזרת של נוזלים לאחר כריתה של חלק מהמעי הדק. בנוסף, למחקריו פוטנציאל לפיתוח טיפולים גם בהשמנת יתר ובהפרעות מעי דלקתיות.

פרסים ואותות הצטיינות

דרוקר זכה בפרסים רבים, קנדיים ובינלאומיים. ביניהם פרס דונלד שטיינר של אוניברסיטת שיקגו למחקר סוכרת יוצא דופן (2007), פרס Prix Galien Canada למחקר יוצא דופן (2008), פרס החוקר הרפואי מהחברה לאנדוקרינולוגיה (2009), פרס קלוד ברנרד מהאיגוד האירופי למחקר סוכרת (2012), פרס Oon הבינלאומי של אוניברסיטת קיימברידג' (2014), מדליית בנטינג להישג מדעי מהאיגוד האמריקני לסוכרת (2014), הפרס הבינלאומי לסוכרת של קרן Manpei Suzuki, הפרס הבינלאומי ע"ש הרולד האם למחקר ביורפואי של סוכרת (2019), הפרס הקנדי הבינלאומי ע"ש Gairdner, ופרס וולף ברפואה (2023).

כמו כן הוכתר דרוקר בתואר אביר מסדר קנדה (2015), ונבחר לחבר בחברה המלכותית (2015).

הערות שוליים

  1. ^ הכרזת פרס וולף
  2. ^ דרוקר עבר להרווארד כדי לחקור את הורמוני בלוטת התריס, אך כשהגיע לשם נאמר לו שאין צורך בכך. במקום זה הוטל עליו לאכזבתו לחקור את הפפטיד (אנ'). עד היום יש לו אתר בנושא בלוטת התריס.
  3. ^ פפטידים דמויי גלוקגון
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0