דקר רחב-פס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןדקר רחב-פס
Epinephelus latifasciatus.jpg
מיון מדעי

דקר רחב-פס[1] (שם מדעי: Epinephelus latifasciatus) הוא מין דג גדול ממשפחת הדקריים, החי במימי האזור האינדו-פסיפי. הוא תואר לראשונה ב-1843 בידי הזואולוג הגרמני קונרד יאקוב טמינק (אנ') ותלמידו הרמן שלגל (אנ').

תיאור

דקר זה מצוי לאורך האוקיינוס ההודישבין הים האדום, המפרץ הפרסי ומפרץ עומאן דרך הודו וסרי לנקה ועד לאוסטרליה המערבית וכן באוקיינוס השקט שלחופי יפן וטאיוואן. לרוב הוא מצוי לאורך מדפים יבשתיים ולא לאורך איים מבודדים והוא מצוי בעומק 20 עד 230 מטרים סביב קרקעית חולית או בשוניות אלמוגים.

הדקר מגיע לאורך ממוצע של 70 ס"מ אך יכול להגיע גם לאורך 137 ס"מ ולמשקל מתועד של 58 ק"ג. הוא בעל גוף גדול בצבע חום אפרפר ועליו פסים בהירים אופקיים בעלי שוליים שחורים ועליהם נקודות בהירות. הצעירים בעלי גוני אפור-לבנדר או חום בהיר עם פסים בהירים דומים והסנפירי כהים. סנפיר הגב גדול ופרוק והוא יוצר רעמה עד לסנפירי השת והזנב. הזנב בעל אונות מעוגלות והראש גדול עם לסתות חזקות.

מין זה נתפס למאכל לאורך שווקים במזרח אסיה ונפוץ גם לאורך חופי הודו והמפרץ הפרסי, אך שם הוא לא נידוג באופן מסחרי אלא כנראה נתפס כשלל לוואי של רשתות. הוא לא מצוי בסכנת הכחדה בטבע.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דקר רחב-פס בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0