האטיי (נפה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נפת האטיי
Hatay
מדינה טורקיהטורקיה טורקיה
מחוז מחוז הים התיכון
בירת הנפה אנטקיה
שטח 5,524 קמ"ר
אזור זמן UTC +2
www.hatay.gov.tr

לחצו כדי להקטין חזרה

יווןקפריסיןגאורגיהארמניהאזרבייג'ןאיראןעיראקסוריהאדירנהטקירדאאיסטנבולצ'נקלהילובהבלקסירבורסהקוג'אליסקריהבילג'יקקיטהיהאיזמירמניסהאיידןמולהאושקדניזלידיזג'הבולואסקישהיראפיונקרהיסארבורדוראנטליהאספרטהזונגולדקברטיוקרביקצ'נקיריאנקרהקוניהקאראמאןמרסיןנידהאקסראיקרשהירקרקקלהצ'ורוםקסטמונוסינופסמסוןאמסיהיוזגטקייסריאדנהאורדוטוקטסיוואסגירסוןאוסמניההאטייקיליסמלטיהקהרמאנמרשגזיאנטפאדיאמןשנלאורפהמרדיןבטמןדיארבקיראלזיארזינג'אןטרבזוןגימישהנהטונג'ליבייבורטריזהבינגלארטוויןארדהאןקארסאדירארזורוםמושאאריביטליססיאירטשרנקואןהאקאריHatay in Turkey.svg
אודות התמונה

נפת האטייטורקית: Hatay ili) היא הנפה הדרומית ביותר מבין נפות טורקיה[1]. היא ממוקמת כמעט כולה מחוץ לאנטוליה, לאורך החוף המזרחי של הים הלבנטיני. הנפה גובלת בסוריה מדרום וממזרח, ומצפון בנפות אדנה ואוסמניה. הנפה היא חלק ממישור צ'וקורובה, ובירתה המנהלית של הנפה היא אנטקיה.

הריבונות על הנפה נותרה שנויה במחלוקת בין טורקיה לסוריה השכנה, שטוענת כי לנפה היה רוב ערבי דמוגרפי, והופרדה ממנה כנגד הוראות המנדט הצרפתי על סוריה בשנים שלאחר כיבוש סוריה על ידי צרפת לאחר מלחמת העולם הראשונה[2]. למרות שהמחלוקת על האטיי בין שתי המדינות נותרה בדרך כלל שלווה, סוריה מעולם לא ויתרה רשמית על תביעותיה כלפיה ועדיין מציגה אותה בגבולה במפות רשמיות.

במהלך מלחמת האזרחים בסוריה, הנפה חוותה זרם של פליטים. לפי נתונים רשמיים, נכון ל-21 באפריל 2016 שכנו במחוז 408,000 פליטים סורים[3].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא האטיי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Karagiannis, Emmanuel (2013-10-18). Energy and Security in the Caucasus (באנגלית). Routledge. p. 76. ISBN 978-1-134-54742-5. In the southernmost corner of Turkey, near Ceyhan, lies the province of Hatay, a pocket of land bounded to the west by the Mediterranean and to the south and east by Syria.
  2. ^ Darke, Diana (24 בינואר 2018). "How historical Afrin became a prize worth a war". www.bbc.com. BBC. נבדק ב-30 בנובמבר 2020. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ "Mültecilerin Şartları Kötü, Hatay'da Herkes Tedirgin" (בטורקית). Bianet. נבדק ב-13 במאי 2016. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0